ניפגש בשדה התעופה לפנות בוקר ונצא בטיסה דרך יעד מקשר לטוקיו בבוקר למחרת. נמשיך בטיסת פנים קצרה ממנבטסו (Memanbetsu), נמל התעופה של הוקאידו. נתרענן ונצא בנסיעה לאזור חמשת האגמים של שירטוקו (Shiretoko Goko). נצא להליכה קלה ונעימה, נחלץ עצמות, ננשום את האוויר הטוב ונשטוף את העיניים ביופי. לינה וארוחת ערב בשירטוקו.
נצא לטיול יפה הכולל שייט בשירטוקו, אזור חמשת האגמים. האגמים נוצרו לפני זמן רב בהתפרצות הר איו הסמוך וניזונו ממעיינות תת-קרקעיים. חמשת האגמים הקטנים נראים כמו נוצרו מחמש טביעות אצבעות של אל, ומציעים נופים יפים של הרים וטבע בתולי משגע.
נצא להליכה נעימה למפל פורפה (Furepe no taki) ונמשיך לקושימיזו גנסייקאן (Koshimizu (genseikaen, שהינו שטח פורח טבעי מרהיב המתפרש על פני 8 ק"מ של דיונות ובעונת הפריחה פורחים בו למעלה מ-200 פרחים וצמחים. לקראת שעות הערב המוקדמות נגיע לאיזור אגם אקאן (Akan). לאחר ארוחת הערב נהנה ממופע ריקוד מסורתי אינו-קוטאן (Ainu-kotan). ארוחת ערב ולינה באקאן.
נצא להליכת בוקר באזור הגעשי בו בוץ רותח בוקע מהאדמה – בוקה (Bokke) ונהנה מההרמוניה בין האש (הבוץ) ובין המים (אגם אקאן). נמשיך לתצפית עוצרת נשימה על אגם מאשו (Mashu) היפיפה ועל האזור הוולקני של יואוזאן (Io-zan). במקום מזכרות מוצלחות ותצפיות על הכוכבים. נמשיך לעיירת הספא קוואיו אונסן (Kawayu Onsen) שם נבקר במוזיאון סומו טאיהו (Taiho Sumo Memorial) שמוקדש לשחקן הסומו האגדי, טאיהו (Taihō Hōshō), ומגולל סיפור חייו והצלחתו כג'וקוזונה (אלוף) בשיא תהילתו. ארוחת ערב ולינה באקאן.
השכם בבוקר נתחיל בתצפית ממעבר ביהורו (Bihoro) המציע נוף מהפנט של אגם קושארו ואם יתמזל מזלנו כמו נתערסל בים של עננים. נמשיך בנסיעה לצפון מערב הוקאידו לאזור סונקיו (Sounkyo) ונעצור במספר מקומות. נבקר במעבר מיקוני (Mikuni Pass), מנקודות הנוף המרשימות בהוקאידו. מן התצפית נשקף מראה עוצר נשימה של יערות צפופים המשתרעים עד האופק, רכסי הרים רחבים וכביש מתפתל המשתלב בנוף הטבעי. זהו מקום שממחיש את העוצמה והשקט של הטבע היפני, במיוחד בעונות הסתיו והקיץ, כאשר צבעי היער משתנים ויוצרים מראה דרמטי. נמשיך למפלי ריוסיי וגינגה (Ryusei and Ginga Waterfalls), זוג מפלים מרהיבים המכונים לעיתים “המפלים הזוגיים”. מפל ריוסיי, שפירוש שמו “המפל הזורם”, מאופיין בזרימה חזקה ודינמית, בעוד שמפל גינגה, “מפל שביל החלב”, זורם בעדינות על מצוק סלעי. השילוב בין שני המפלים, האחד עוצמתי והשני עדין, מסמל את ההרמוניה שבטבע. נסיים את יומנו בעיר סונקיו (Sounkyo). ארוחת ערב ולינה בסונקיו.
לאחר ארוחת הבוקר נעלה ברכבל להר קורודאק (Kurodake), שפסגתו בגובה 1984 מטר.
משם נמשיך לטיול בפארק הלאומי הגדול של יפן, דייסצוזאן (Daisetsuzan). בפארק שרשרת הרי געש פעילים ולא פעילים השוכנים בין עמקים, מעיינות חמים ויערות אלפינים שמספקים מסלולי הליכה מהיפים ביפן. נמשיך בנסיעה לעיר ביאיי (Biei), השוכנת למרגלות רכס הרי טוקאצ'ידקה. לאזור זה יש כוח משיכה וקסם טבעי שאותו נחווה יחד. נבקר בבריכה הכחולה (The Blue Pond) בעלת גוון האזמרגד, המנוקדת בעצי לגש יפניים קמלים, מראה היוצר מחזה סוריאליסטי. לעת ערב נגיע לנקודת תצפית מרשימה על הרי טוקצ'י (Tokachi-dake) תחת שמים זרועי כוכבים. נסיים את יומנו בעיר פוראנו (Furano), הנמצאת בקרבת מקום. ארוחת ערב ולינה בפוראנו.
בבוקר נבקר בחוות טומיטה (Tomita), בה שדות לבנדר גדולים המלבלבים בינות לנופים הכפריים של עמק פוראנו והרי טוקאצ'י. נבקר בבית ממכר למלונים המקומיים הטעימים. נמשיך לגני הפרחים הפנורמיים (Shikisai-no-oka), פארק פרחים עצום הממוקם בביאי (Biei) המפורסם בשדות הפרחים הצבעוניים שלו שמסודרים כמו "שטיח" על גבעות מתגלגלות. נבקר במוזיאון הוקאידו המציג ציורי נופים של פוראנו ומקומות נוספים בהוקאידו ונמשיך לבית חרושת לייצור גבינות של פוראנו. ארוחת ערב ולינה בפוראנו.
הבוקר נעלה לצפון הוקאידו לאופופו (Upopou), מוזיאון ופארק תרבותי חדש ומרשים לתרבות האיינו, קבוצה אתנית בעלת תרבות ייחודית של צייד ופולחן הטבע. במוזיאון תצוגות אינטראקטיביות כגון מופעי ריקוד ומוזיקה מסורתית. הפארק ששוכן על שפת אגם, משחזר את חיי הכפר של בני האיינו עם בתים מסורתיים (צ’יסה) ובו גם סדנאות יצירה. נמשיך למסלול הליכה בג'יגוקודאני (Jigokudani), אזור געשי פעיל ומרהיב עשיר במעיינות חמים ובריכות בוץ רותח ומכאן פירוש שם המקום "עמק הגהנום". מהביקור הסוער הזה נעבור לאגם טויה (Toya), מהיפים והרגועים באי שמוקף בנוף יפיפה. בערב נהנה מופע זיקוקים מרהיב על האגם. ארוחת ערב ולינה באגם טויה.
נפתח את יומנו בשיט פסטורלי על אגם טויה. נמשיך לשואוואשינזאן (Showashinzan), הר געש צעיר שנוצר בהתפרצות דרמטית בשנת 1943, וכיום מהאתרים הוולקניים המרשימים בהוקאידו. נבקר במצפה הר הגעש אוסו (Usu Volcano Observatory), שמציע נקודות תצפית נהדרות על האזור. משם נצא בנסיעה לבירת הוקאידו, סאפורו (Sapporo) מהערים הגדולות ביפן. נבקר בגבעת הבודהה, אתר ייחודי שתוכנן על ידי האדריכל היפני הנודע טאדאו אנדו. במרכז הגבעה ניצב פסל בודהה עצום בגובה כ-13.5 מטר, אך רק ראשו נראה מעל פני השטח, כאשר יתר הפסל שקוע בתוך מבנה עגול עטוף גבעה ירוקה. המבקרים נכנסים דרך מסדרון בטון מעגלי, היוצר חוויה שקטה ומדיטטיבית. סאפורו ידועה במבשלת הבירה שלה ששמה "סאפורו" ולשם נמשיך כדי להרוות את צימאוננו. לינה בסאפורו.
לאחר ארוחת הבוקר נצא לבקר באתרי העיר. נתחיל בבניין האדום (Hokkaido Prefectural Government Red Brick Building) מהסמלים ההיסטוריים של סאפורו. המבנה נבנה בשנת 1888 בהשראת האדריכלות האמריקאית, ושימש כמטה הממשל של הוקאידו. נבקר במגדל השעון (Sapporo Clock Tower), מהמבנים העתיקים בעיר שנבנה בשנת 1878 כחלק מבית הספר החקלאי הראשון של סאפורו. השעון שיוצר בארצות הברית, פועל עד היום. במקום מוזיאון קטן המספר על ההיסטוריה של העיר. נעלה לתצפית על מגדל הטלוויזיה שניצב בקצהו המזרחי של פארק אודוריי. המגדל מתנשא לגובה של כ-147 מטר, וממנו תצפית פנורמית יפה על סאפורו. נסיים בפארק האמנות של האמן והפסל היפני־אמריקאי איסאמו נוגוצ'י (Moerenuma Park) שתוכנן כולו כיצירת אמנות סביבתית. נוגוצ'י תכנן את הפארק כמרחב שבו טבע, פיסול ואדריכלות משתלבים יחד, כאשר כל חלק בפארק הוא למעשה פסל גדול שאפשר להיכנס אליו ולחוות אותו. לינה בסאפורו.
נצא לשדה התעופה של סאפורו, שיטוז (Chitose) ונעלה על טיסה לטוקיו שם ננחת בשעות אחר הצהריים המוקדמות. נכיר את טוקיו, בירת יפן והמטרופולין הגדול ביותר בעולם ובין המתקדמים שבו. טוקיו היא עיר ענק דינמית ומהפנטת שקיים בה "פולקלור" יפני רב לצד מודרניות וחדשנות מפעימה. נסייר בה במהלך היום ונשלב בין המודרני להיסטורי ונפגוש מקרוב את הבירה היפנית ומקומות המשלבים תרבות, דת והיסטוריה. בערב האחרון נאכל ארוחת סיום פרידה מיפן. לינה בטוקיו.
בשעות הבוקר נצא לשדה התעופה ונעלה על טיסה דרך יעד מקשר, נחיתה בישראל למחרת לאחר חצות.
| תאריך יציאה | תאריך חזרה | מדריך | מחיר לאדם בחדר לשניים | הנחת רישום מוקדם | הערות | הרשמה | ||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| טיול | מיסי נמל | מחיר כולל | ||||||
| 04/08/2026 | 17/08/2026 | אצויו אינואואה | $8,888 | $92 | $8,980 |
$150 הנחה לנרשמים עד 26/04/2026 $75 הנחה לנרשמים עד 26/05/2026 |
לחץ להרשמה | |
תוספת ליחיד בחדר: 1995$
גנדהי ג'יאנטי. הודו ידועה כמדינה החוגגת חגים רבים. הסיבה לריבוי החגים היא דתות שונות שנוצרו והתמזגו בגבולותיה […]
המסע בעקבות הגברת פוסה ואדון אי-אי להיט הקיץ, הסרט "מדגסקר", בו הפוסה הטורפת נלחמת בלמורים הטובים, החזיר […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חושבים על הטיולים שלנו? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.