איסלנד הוא אי מסתורי הטומן בחובו נופים ייחודיים של טבע חורפי במלוא הדרו: הירוק השולט בקיץ מתחלף […]
על רקע התפאורה הטבעית המופלאה הזאת, טיול לאיסלנד מאפשר לא רק ליהנות מהטבע והנוף, אלא גם להתרגש משלל פעילויות מלהיבות: רכיבה על אופנועי שלג, שייט ברכב אמפיבי, רחצה במעיינות חמים המוקפים בנוף מהפנט, שייט לצפייה בלווייתנים ועוד. אז אם אתם חובבי טבע ורוצים להתנסות בחוויות חדשות ומרגשות בנוף שלא מהעולם הזה – איסלנד היא המקום בשבילכם, ארץ שתשאיר אתכם פעורי פה ונפעמים.
רבים מהאתרים המוכרים והמתוירים נמצאים בדרום האי וכמובן שהטיול שלנו יעבור גם בהם, אבל אנחנו באקו טיולי שטח מאמינים שכדי להכיר את איסלנד לעומק צריך לנסוע צפונה, לאזורים שמרבית המטיילים לא מגיעים אליהם והם מאפשרים לספוג את היופי הגולמי של איסלנד בכמויות אינסופיות. הטיול שלנו חוצה את האי מדרום לצפון, דרך הרמה ההררית והגעשית, בדרך קיולור המרהיבה, המוזכרת בסאגות האיסלנדיות ואשר שימשה לאורך ההיסטוריה כציר התנועה העיקרי בין הדרום לצפון.
הטיול של אקו טיולי שטח כולל סיור בשלל שמורות טבע, בהן שמורת עמק ת’ורסמורק, “ארץ הצבעים”, שמורת לנדמנלאוגר והמעיינות החמים, שמורת הר הגעש לאקאגיגאר, שמורת קלדרת אסקייה ושמורת סקאפטאפל. מטיילים אל שלל המפלים המרהיבים של איסלנד, רואים את נופי האי זווית אחרת בשייט לאיי ווסטמן הכולל הקפה של מצוקי האי האיימי, שייט ברכב אמפיבי בלגונת הקרחונים ושייט לווייתנים בצפון. וזאת רק ההתחלה: במהלך הטיול טובלים במעיינות חמים בצפון איסלנד – ב”לגונה הכחולה של הצפון”, מסיירים בחוות דשא איסלנדית טיפוסית, בחממות ירקות ובחוות סוסים איסלנדיים, מתרגשים בנסיעה עמוסת אדרנלין באופנועי שלג, מטיילים בחצי האי סנייפלסנס שנופיו המהפנטים כובשים את הלב, וכמובן לא פוסחים על משולש הזהב, הכולל את שלושת האתרים המפורסמים של איסלנד: מפלי גולפוס האדירים, אתר הגייזרים המרהיב ושמורת ת’ינגווליר, מקום היווסדות של הפרלמנט האיסלנדי, הפרלמנט הראשון באירופה.
הטיול של אקו שטח לאיסלנד נערך בקבוצות קטנות, עם הדרכה מקצועית ואיכותית ובתנאים נוחים. הטיול כולל נסיעה באוטובוס שטח 4X4 שמתאים לדרכי השטח הלא סלולות ולחציית נחלים.