נצא בטיסה ישירה מתל אביב לטשקנט (Tashkent), הבירה המודרנית של אוזבקיסטן, שראשיתה כיישוב קטן על דרך המשי מינג אורוק (Ming Uruk) "עיר אלף עצי המישמש". זו העיר הגדולה ביותר באוזבקיסטן כיום, שהוקמה ברובה אחרי 1966 על ידי הרוסים. טשקנט היא עיר תעשייה גדולה וצומת מסילות רכבת לסיביר ולאירופה, לאפגניסטן ולסין. לאחר הנחיתה נצא לארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בטשקנט.
נצא ברכבת אל העיר סמרקנד (Samarkand). אלו יהיו יומיים של ביקור בעושר וביופי העוצמתי של העיר הזו. סמרקנד, בירתו המפוארת של האמיר טימור לנג, שנבנתה בידי אדריכלים ובנאים מכל רחבי העולם הישן, נחשבת ליפה שבערי דרך המשי והייתה גם העיר הסובלנית ביותר בעולם; הפתגם "יש הרבה מדרגות המובילות לשמיים" נהגה כאן. העיר טובלת בעצי תות וצפצפה, ומוקדשת כולה למשפחה הטימורית: המסגד הענק ביבי חאנום (Bibi Khanum Mosque), שנבנה לכבוד אשתו האהובה של טימור לנג, קבר גורי אמיר ועיר הקברים שאח-י זינדה (Mausoleum Guri Emir Shakh-i-Zinda) ניצבים כאן, ומצפה הכוכבים של אולוג בק (Ulugbeck's Observatory), נכדו של טימור הגדול, ואחד האסטרונומים המוערכים ביותר בעולם עדיין עומד בתפארתו. לצדם נפרש השוק הגדול והצבעוני של העיר (Siab) – תבלינים, פירות ופירות יבשים, ביצים, ירקות, לחם, ומפעלי שטיחים שבאחד חודזם (carpet factory Hudzhum) בו ממשיכים באריגה ידנית. נבקר בכיכר רג'יסטן המוקפת בשתי מדרסות מרשימות (Madrassah Ulugbek, Madrassah Shir-Dor) ובמסגד הזהב (Madrassah Tillya-Kori), שהיה מקום בו הוקרן כל ערב עד שנות ה-90 של המאה הקודמת חזיון אורקולי "סוציאליסטי" סובייטי. לינה בסמרקנד.
בוכרה היפה יושבת בערבות הטוראן ומרושתת בתעלות של שני נהרות, זראוושאן וקשקר דריה שמשקים ומקררים אותה. בוכרה היא עיר נעימה ושקטה, עם בתי תה בצל עצים, בריכות מים ושווקים צבעוניים ותוססים. כל זאת בתפאורה עתיקת יומין של חומות, מבצרים ועשרות מדרסות ומסגדים, עדויות לקדושתה הגדולה של בוכרה בעולם המוסלמי. בוכרה היתה עיר של פילוסופים ומשוררים והיא עירוב של קודש וחול. יש בה למעלה מ-100 מבנים עתיקים המתוארכים לאורך 2500 שנות היסטוריה, אם כי רובם מן התקופה הטימורית (המאות ה-14–15) ועד ימיו של עלים ח'אן, ח'אן האחרון שנמלט מאימת הרוסים ב-1920. נבקר באתרים הרבים של בוכרה ונזכה להנות מארוחת ערב וממוזיקה מקומית. לינה בבוכרה.
נסיים את ביקורנו בבוכרה ונצא לנסיעה ארוכה על דרך המשי. הדרך חוצה את מדבר הקיזילקום לאורכו נהר האמו דריה שמימיו נשפכים לימת ארל. כיום כמות המים של האמו דריה הצטמצמה כי הקירגיזיים היושבים על מקורותיו, משתמשים בהם לייצור חשמל ולהשקיית שדות וערים. בנוסף על כך הרוסים אילצו את האוזבקים לגדל כותנה (שזקוקה להרבה מים) וכתוצאה מכך כמות המים המגיעה לימה הצטמצמה והיא הולכת ומתייבשת. נגיע לחיווה אחרי הצהריים המאוחרים ונהנה מהסתובבות חופשית. בארוחת הערב נהנה ממופע פולקלור מקומי. לינה בחיווה.
חיווה, עיר מבצר בנאת המדבר השחור והצעירה מבין הערים הקסומות שהוקמו על דרך המשי באוזבקיסטן. חיווה השתמרה על חומותיה ושעריה, ארמונות העץ והמסגדים שבה. היא התפתחה סביב המסחר באזור והציעה שירותים שונים לעוברים והשבים: לינה וחמאם, חנייה לבעלי החיים, מסגד, שווקים גדולים ומקומות קבורה. מי שירצה יוכל לעלות על החומות ולהשקיף אל נאת המדבר חורזם. נסייר באתרי חיווה, כיום עיר עתיקה שמשמשת כמוזיאון פתוח ומשמרת את אורח החיים הקדום. נסייר במתחם איטחן-קלה היפיפה שמוקף בחומות ובו שמורות רוב יצירות האומנות של העיר, נבקר במדרסות, מסגדים, ארמונות ובתי מלאכה מסורתיים. נאכל ארוחת ערב ומשם נצא לשדה התעופה ונעלה על טיסה לטשקנט. לינה בטשקנט.
בבוקר נצא מטשקנט וניסע אל השלוחות המערביות וההרריות של טיאן שאן והרי צ'ימגאן. היום הזה יעניק לנו היכרות עם צד אחר של אוזבקיסטן: הרים ירוקים, אגמים ואוכלוסייה כפרית של רוכבי סוסים ורודי דבש. נהנה מהליכה בנוף ובטבע וניסע לאתר הסקי בלדרסיי שעל מדרונות הר הקומבל 2,300 מ' גובה הידוע במסלולי הגלישה היפים של אוזבקיסטן. נמשיך לאגם צ'רווק המרהיב המספק את המים לטשקנט לאורך כל ימות השנה. בצ'רווק נסתובב באופן עצמאי ונהנה מהנוף היפה. משם נמשיך לחוויה מיוחדת של ביקור ולינה בריזורט השוכן בלב הטבע במורדות ההרים. נהנה מארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בריזורט בהרי צ'ימגן.
בבוקר נצא לטייל בסוקוק בין עצי האורן שניטעו לפני מאות שנים, נהנה מהנוף, נמשיך ל"מערות המזמרות" ונעלה לתצפית לגבעת שאך' קורגן. נחזור לטשקנט, נסייר בחלק הישן של העיר ובכיכרותיה: בכיכר אמיר טמור לנג שגויס לנרטיב האוזבקי והפך לסמל העצמאות של המדינה. נמשיך לברודווי, רחוב האמנים והמזכרות ונחלוף על פני בית האופרה והבלט. נמשיך ונאכל ארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בטשקנט.
נקדיש את יומנו האחרון לעיר הבירה של אוזבקיסטן. נבקר ב"אנדרטת האומץ", נסייר במרכז העתיק מימי הביניים; כיכר הסטי אימאם, המאוזוליאום של המשורר המיסטיקן קפאל שאשי שתירגם את הקוראן במאה ה-10, במדרסת ברק חאן שבה שמורים למעלה מ-30,000 ספרים וכתבי קודש מוסלמים והמהדורה המיוחדת של הקוראן בה טבועים כתמי דמו של החאליף הרביעי אוסמן. נבקר במוזיאון לעבודות יד, בשוק המרכזי צ'ורסו העשיר בריחות וטעמים שבו מוכרים תבלינים בשלל צבעים, מטעמי יוגורט ולחם ה"ליפיושקה" המקומי. בשוק מומלץ לרכוש מזכרות מעניינות הביתה ומשם נמשיך לביקור במטרו של טשקנט. בערב נהנה מארוחה חגיגית לסיום הטיול לאוזבקיסטן. לינה בטשקנט.
לפנות בוקר נצא אל שדה התעופה כדי לשוב בטיסה ישירה לתל אביב. נחיתה בתל אביב לקראת הצהרים.
תאריך יציאה | תאריך חזרה | מדריך | מחיר לאדם בחדר לשניים | הנחת רישום מוקדם | הערות | הרשמה | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
טיול | מיסי נמל | מחיר כולל | ||||||
29/09/2025 | 09/10/2025 | סיגל גבע | $3,086 | $204 | $3,290 |
$100 הנחה לנרשמים עד 29/06/2025 |
לחץ להרשמה | |
05/10/2025 | 15/10/2025 | יוחאי פרימק | $3,086 | $204 | $3,290 |
$100 הנחה לנרשמים עד 05/07/2025 |
לחץ להרשמה |
תוספת ליחיד בחדר: 550$
מסלול מפורט יישלח למטיילים בהתאם לתאריך הרלוונטי עבורם מבין הטיולים הנ"ל
בממלכת עומאן, שכנתה של תימן, קיימת אוכלוסייה של 'עומאנים זנזיברים', הדוברת סוואהילי. כיצד קרה שבעומאן חיים אנשים […]
החלום האמריקני קובה ניהלה מלחמת שחרור מספרד, מלחמה ללא הילה, מול אימפריה שדעכה מזמן. קובה ידעה את הקולוניאליזם […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חושבים על הטיולים שלנו? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.