ניפגש בשדה התעופה בשעות הערב ונצא בטיסה לטוקיו דרך איסטנבול. בשעות הערב ננחת בשדה התעופה בנריטה (Narita) ונעבור אל מלוננו בעיר. לינה בטוקיו.
נסייר בטוקיו, בירת יפן המודרנית והמגה-עיר (עיר-ענק) הגדולה ביותר בעולם. טוקיו אינה רק אחת מערי-הענק בעולם, אלא קיים בה "פולקלור" יפני רב. נסייר בה בתחבורה ציבורית מעולה במהלך יומיים.
בבוקר הראשון בטוקיו נבקר בשוק צוקיג'י (Tsukiji), שוק הדגים הגדול והמפורסם ביותר ביפן, וכנראה הגדול בעולם. נסתובב בין דוכנים וחנויות המציעים מגוון גדול של דגים ושלל יצורי ים אחרים. אחרי ביקור בשוק, נמשיך לבית ספר לטבחי סושי, שם נלמד כיצד להכין סושי אמיתי. לאחר הסדנה, הכוללת ארוחת סושי בהכנה עצמית, נבקר באזור אסאקוסה (Asakusa) העממי, בו נמצא המקדש העתיק ביותר בטוקיו, סנסו-ג'י (Senso-ji). נמשיך ונבקר ברחוב המלא רק בחנויות הקשורות לאוכל ולמטבח. נעבור לאזור אואינו (Ueno), שם נסייר בשוק הססגוני אמיוקו (Ameyoko), מקום המשמר את אוירת טוקיו של פעם. נמשיך לאזור הקניות הוותיק והיוקרתי של טוקיו – גינזה (Ginza). בסוף היום ניסע לאודאיבה (Odaiba), אזור הבילוי החדיש השוכן על אי מלאכותי, בתחבורה ממוחשבת ללא נהג, ונהנה מתצפית לילית רומנטית. נחגוג את הערב הראשון באיזאקאיה (Izakaya), פאב יפני, כמו כל עובד שכיר יפני אחרי יום עבודה ארוך. לינה בטוקיו.
בבוקר השני בטוקיו נלך לכיוון ארמון הקיסר (Kokyo), נציץ דרך אחד מהשערים (לא ניתן להיכנס לארמון) ונשמע את סיפורי משפחת הקיסר הייחודית. נבקר בהאראג'וקו (Harajuku), שם משוטטים צעירי העיר שמפגינים את טעמם האישי בלבוש מיוחד. גם אנו נשוטט שם, תוך כדי התענגות מבלינצ'ס בסגנון האראג'וקו בידינו. נמשיך לאומוטה-סנדו (Omote-sando), שדרה עם חנויות יוקרה ובניינים ארכיטקטוניים מעניינים. אחר הצהריים ניסע ונבקר במפעל רוטב הסויה המפורסם של חברת קיקומן (Kikkoman) שבעיר נודה (Noda). נודה מהווה אחד מחמשת המוקדים של ייצור רוטב הסויה ביפן. נלמד כיצד מיוצר רוטב הסויה ונטעם סוגים שונים של הרוטב.
לאחר חזרתנו לטוקיו, נבקר באזור שינג'וקו (Shinjuku), האזור העמוס ביותר בעיר. נעלה לבניין מטרופולין טוקיו לתצפית אל הכרך העצום המשתרע מאופק לאופק. לינה בטוקיו.
ניסע להאקונה (Hakone), אזור געשי פעיל, לא רחוק מטוקיו, המפורסם בנביעות רבות של מעינות חמים (onsen). נקוה לשמיים בהירים כדי לזכות בתצפיות נהדרות לעבר הר פוג'י (Fuji-san), ההר הגבוה ביותר ביפן. נבקר במוזיאון הפתוח לפסלים מודרניים, צ'וקוקו-נו-מורי (Chokoku-no-mori), בו מוצגים פסלים רבים בשטח פתוח בחיק הטבע. נטפס ברכבל אל הרי האקונה ונבקר באוואקו-דאני (Owaku-dani), שם פורצים גייזרים ונובעים מעינות גופריתיים חמים. נרד אל אגם קלדרה, אשינו-קו (Ashino-ko), ונחצה אותו בשייט. ניהנה מארוחת ערב מעולה במסעדה צרפתית בביצוע שפים יפנים. כמובן, נתרחץ במרחצה שמקבלת את מימיה ממעיינות חמים טבעיים. לינה בהאקונה.
בבוקר ניסע לאזור חמשת האגמים של פוג'י (Fuji-go-ko) המקיפים את הר פוג'י מצפון. נעצור לתצפיות נפלאות אל עבר ההר. נבקר במוזיאון איצ'יקו (Itchiku), בו מוצגות יצירות צביעה ייחודית ומרשימה של האומן קובוטה איצ'יקו (Kubota Itchiku). לאחר ארוחת הצהריים, בה נזכה לטעום מנה מקומית חמה, ניסע צפונה למחוז נאגאנו (Nagano) ההררי, הקר והמושלג. בדרך נעצור במרכז יינות באזור קושו (Koshu), מוקד גידול הגפנים הגדול ביפן שבו נוסדה תעשיית היין היפנית. נעשה טעימות של עשרות סוגי יין המיוצרים באזור, נשתכר ונמשיך צפונה בשינה טובה. נבקר גם במפעל לייצור מיסו (miso), תבלין שעשוי מפולי סויה, בצורת משחה. מחוז נאגאנו מפורסם בייצור מיסו איכותי.
לינה, ארוחת ערב יפנית מסורתית ורחצה במרחצת מי מעין חם (onsen) במלון יפני מסורתי (ryokan) ליד העיר מאצומוטו (Matsumoto).
בבוקרו של יום זה נבקר בטירת מאצומוטו-ג'ו (Matsumoto-jo), הטירה העתיקה ביותר בין מספר טירות בודדות ששרדו במצבן המקורי (הבניה העתיקה ביפן הייתה כולה מעץ – תהליכי הטבע, השריפות ופגעי האדם השאירו מבנים מעטים שנשמרים כיום בקפדנות). נמשיך לאזומינו (Azumino), עיר שכנה של מאצומוטו, בה נלמד כיצד להכין אטריות סובה (soba, כוסמת). מחוז נאגאנו ידוע באיכותן הגבוהה של אטריות סובה. אחרי ארוחת אטריות סובה ב"הכנה עצמית", נבקר בחווה גדולה לגידול ואסאבי (wasabi, חזרת יפנית), צמח תבלין ידוע בחריפותו. נשוטט בשטחה העצום של החווה וגם כאן נאכל, כתוספת לארוחת הצהריים, מאכלים שמכילים ואסאבי טרי משדות החווה. ניסע לטאקאיאמה (Takayama) דרך כביש מתפתל, קשה ויפהפה, החוצה את צפון האלפים היפניים שפסגותיהם מגיעות לגובה של מעל 3,000 מטר. נצא לאכול ארוחת ערב של בקר יפני משובח מהאזור (Hida-gyu). לינה בטאקאיאמה.
בתקופות הקדומות טאקאיאמה התפרסמה באומני העץ שלה, שסיפקו לערים הגדולות את שרותיהם ומומחיותם בבניין, ריהוט וגילוף בעץ. בעיירה העתיקה, המכונה "קיוטו הקטנה", השתמרו רחובות, בתים ישנים ומוזיאונים רבים המייצגים את המלאכה והפולקלור של העיירה והאזור. ביום בהיר ניתן לצפות אל פסגות צפון האלפים היפניים. בבוקר נסייר בעיירה טאקאיאמה. נבקר במוזיאון המרכבות שמשמשות בפסטיבל הסתיו של העיירה. הפסטיבל, הנקרא Takayama-matsuri, נחשב לאחד מהפסטיבלים היפים ביותר ביפן בזכות יופיין של המרכבות. נמשיך לשוק הבוקר, שנפתח מדי יום לאורך נהר מיאגאוה (Miyagawa). נשוטט ברחובות הנפלאים השמורים בשלמותם. ארוחת צהרים – אקיבן (ekiben), ארוחה ארוזה שהוכנה מתוצרת מקומית ונמכרת בתחנת רכבת מסוימת בלבד. נאכל את האקיבן המיוחד של תחנת "טאקאיאמה". אחר הצהריים נבקר בכפר שיראקאווה-גו (Shirakawa-go), כפר ציורי הנחבא בין ההרים ממערב לאזור האלפים ובסביבתו שלג כבד מאד בחורף. נסייר ברגל בסמטאות הכפר. באזור יש בתים מסורתיים ייחודיים המכונים Gassho-zukuri. נבקר באחד מבתי הכפר הטיפוסיים והמיוחדים האלה. ניסע לקאנאזאווה (Kanazawa). בקאנאזאווה יש שפע של מוצרי ים טריים ומגוונים. ארוחת ערב ראשונה בקאנאזאוה – מנות הסרטן הגדול המשובח בשיא עונתו, זוואי-גאני (zuwai-gani). לינה בקאנאזאווה.
קאנאזאווה הייתה העיר הרביעית בגודלה אחרי אדו (Edo, טוקיו של היום), אוסקה וקיוטו בתקופת אדו (במאות ה- 17-19). היא הייתה בירת אזור-מדינה עשירה מאד ביחס לאותה תקופה. שליטיה המקומיים השקיעו מאמץ רב לפיתוחה ולפיתוח מלאכות מסוגים שונים בה, והיא הייתה עיר מפוארת למדי. כיוון שהעיר לא הופצצה ע"י הצבא האמריקאי במלחמת העולם השניה, המבנים העתיקים בה לא נפגעו ונותרו בשלמותם עד היום. בבוקר נבקר בגן הנחשב לאחד מהגנים היפים ביפן, קנרוקו-אן (Kenroku-en). הגן רחב ידיים ובתוכו נופים מגוונים. בחורף מותקן בגן יוקיצורי (yukitsuri), מערכת מוטות וחבלים לתמיכה בענפי העצים על מנת שלא יישברו תחת משקל השלג המצטבר עליהם. הגן יפהפה כל השנה אך במיוחד בחורף. קאנאזאווה היא אחת משלוש ערי הממתקים (היפנים) המפורסמות ביפן. ממתקים יפנים לא רק טעימים אלא גם יפים בעיצובם העדין. נלמד על הכנת ממתקים יפנים בסדנה ונתפעל מיופיים כמו גם מטעמם. נמשיך להיגאשי-צ'איאגאי (Higashi Chayagai), אחד מרבעי האירוח המסורתיים של קאנאזאווה. ברובע נשתמרו רחובות שלמים עם בתי אירוח ישנים רבים, שחלקם פעיל עד היום. נבקר באחד מבתי האירוח ונכיר את האירוח ואת המבנה הייחודי שלהם. אחר הצהריים נבקר בנאגאמאצ'י (Nagamachi), רובע בתי סמוראים. כיום לא נותרו בתי סמוראים מקוריים אלא גדרות/חומות שהקיפו את הבתים ושעריהם. האווירה של פעם נשתמרה. נבקר באחד הבתים הישנים והיפים ברובע, בית משפחת נומורה (Nomura-ke). נמשיך לשוק אומיצ'ו (Omicho), "המטבח של קאנאזאווה". בשוק מגוון גדול של מוצרי ים טריים ביותר. כאן נאכל ארוחת ערב שניה בקאנאזאווה – שלל מוצרים מהים, כמובן. לינה בקאנאזאווה.
עם הגעתנו לקיוטו, נלך קודם כל לארוחת צהרים חוויתית – ארוחה טבעונית שפתחו נזירים בודהיסטים, שוג'ין-ריורי (shojin-ryori). אחרי ארוחת צהרים בריאה, עשירה ויפה, נסייר בחלקה הצפוני של קיוטו, Kitayama, שם נבקר בשני מקדשים חשובים: מקדש קינקאקו-ג'י (Kinkaku-ji) על-שם ביתן הזהב (kinkaku), ומקדש ריואן-ג'י (Ryoan-ji), שבו גן האבנים המפורסם ביותר. נמשיך לרובע גיאון (Gion), אזור אירוח מסורתי יוקרתי. נשוטט בסמטאות הציוריות ואולי (אולי!) יחלפו על פנינו גייקו (גיישה) או מאיקו (גיישה מתלמדת) בדרכן לעבודתן. ארוחת ערב תהיה חופשית בסביבת המלון שלנו. המלון נמצא בלב קיוטו המודרנית וישנו שפע של מבחר מסעדות. לינה בקיוטו.
בבוקר ניסע לחלקה המזרחי של העיר, Higashiyama. נעלה למקדש קיומיזו-דרה (Kiyomizu-dera), הנמנה לבין המקדשים העתיקים של קיוטו. מהמקדש נלך בסמטאות ציוריות ותלולות, סאננן-זאקה (Sannen-zaka) ונינן-זאקה (Ninen-zaka), כשבשני צדן חנויות עם מוצרים מקומיים יפיפים ובתי תה קטנים. נסע למפעל לייצור יובה (yuba), מאכל טבעוני בצורת דף. יובה היא קרום דק שנוצר בעת בישול חלב סויה. קיוטו מפורסמת באיכותה הגבוהה של יובה. נלמד כיצד מכינים יובה משובחת, ולאחר-מכן נאכל ארוחת צהרים של מנות יובה טריה מהמפעל בהגשה אסטתית קיוטואית. לינה בקיוטו.
בבוקר ניסע לעיר שכנה של קיוטו, אוג'י (Uji), בה נבקר במפעל לייצור עלי תה ירוק. אוג'י ידועה בעלי תה משובחים מתקופות קדומות והתה של אוג'י הוגש גם לשליטי המדינה. נלמד על גידול תה ועל תהליך ייצור עלי תה לשתיה, נשתתף בסדנה כדי ללמוד עקרון של "דרך תה (או טקס תה)" ונטעם את התה המר שמוגש בטקס – מאצ'ה (matcha, תה ירוק טחון). ניסע דרומה לעיר סאקאי (Sakai), עיר שכנה של אוסקה. סאקאי התפתחה כעיר מסחרית חשובה מתקופות קדומות. היא מפורסמת גם בייצור הסכינים האיכותיים ביותר בעולם. נבקר באחד מבתי-המלאכה של סכיני המטבח המשובחים ונלמד על תהליך ייצורם. אחה"צ ניסע להירושימה (Hiroshima) ברכבת מהירה שינקאן-סן (Shinkan-sen). לינה בהירושימה.
בבוקר נסייר בהירושימה, העיר הראשונה שנחרבה ע"י פצצת אטום, במלחמת העולם השניה. נחלוף ליד בניין גנבאקו-דומו (Genbaku-dome), אחד ממתי מעטים שנשארו לעמוד על תילם לאחר ההפצצה. נמשיך לפארק ההנצחה ולמוזיאון, שמנציחים את תוצאות ההפצצה וזכר הקורבנות, אך בעיקר משקפים תקוה לשלום בעולם. לאחר-מכן, נבקר במפעל לייצור דפי נורי (nori, אצת ים), מאכל נפוץ כיום גם בעולם המערב, שם נראה כיצד אצה טרייה נהפכת לדף דק ויבש. נמשיך לארוחת צהריים – אויסטר. מחוז הירושימה ידוע כמוקד לגידול האויסטר הגדול ביותר ביפן. נהנה מהטריות של הצדפות שמוגשות היישר מן הים. אחר הצהריים נשוט במעבורת אל האי מיאג'ימה (Miyajima). האי המקודש, ובו מקדש בשם איצוקושימה-ג'ינג'ה (Itsukushima-jinja), המפורסם במראהו כ"מקדש צף" בים ובשער הכניסה הגדול והמפורסם שלו הניצב בתוך הים. נוף האי מיאג'ימה הוא אחד הנופים היפים והמוכרים של יפן. נסייר ב"מקדש הצף" ונצפה אל עבר שערו מזוויות שונות. נמשיך לסייר בין מקדשים, חורשות וסמטאות באי ונשוט במעבורת חזרה להירושימה. נמשיך וניסע מזרחה לאוסקה ברכבת המהירה שינקאן-סן. לינה באוסקה. ההגעה למלון צפויה בשעת לילה.
ניסע לנארה (Nara), עיר הבירה הראשונה של יפן כממלכה מאורגנת, במאה ה- 8. בנארה מקדשים עתיקים גדולים ובהם פסלי בודהא עתיקים מאד בחלקם בעלי חשיבות היסטורית-תרבותית רבה. ניסע למקדש טודאי-ג'י (Todai-ji), בו אחד ממבני העץ הגדולים בעולם, ופסל בודהא ענק – דאיבוצו (Daibutsu). נמשיך לביקור במקדש שינטו העתיק קאסוגה-טאישה (Kasuga-taisha), שבו אלפי מנורות ניצבות ותלויות שנתרמו ע"י מאמינים במהלך תקופות ארוכות. בין ביקורי המקדשים נפגוש איילים רבים שמשוטטים בחופשיות בתחום פארק נארה (Nara koen). נחזור לאוסקה. אוסקה היא העיר השלישית בגודלה ביפן, והיא עיר המסחר הגדולה ביפן עוד לפני שנארה וקיוטו הפכו לערים. נעלה לבניין אומדה סקאי בילדינג (Umeda sky building), המעוצב בעיצוב ייחודי, ונשקיף את נוף העיר המרהיב מהמרפסת הפתוחה שלו. נמשיך לאזור נאנבה (Nanba), אזור בילוי אנרגטי עם מספר עצום של מסעדות, שווקים, חנויות, מרכזי בילוי ותיאטראות. הסעודה האחרונה של הטיול הקולינרי תהיה באוסקה שהיא "עיר האוכל הטוב", והיא ארוחת פוגו (fugu, אבו נפחה). פעם, ארוחת פוגו היתה עלולה באמת להיות "הסעודה האחרונה". ניסע לשדה-תעופה של אוסקה. נטוס מאוסקה ונגיע לת"א למחרת בשעות בוקר.
תוספת ליחיד בחדר: 1100$
מרבית המטיילים המערביים ליפן אינם מגיעים לאזור צפון האי הונשו – וחבל. אזור זה נקרא טוהוקו (Tohoku), […]
ביקור ביפן בעונת הסתו עשוי לחלץ קריאות התפעלות גם מפי הציניקנים שבינינו. לדעתי זו העונה היפה ביותר […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חושבים על הטיולים שלנו? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.