טיול לארצות הברית בדגש טבע

טיולי תרבות וטבע

מערב ארצות הברית כולל הפארקים הגדולים ילוסטון וברייס ועוד בהדרכת שחר זיו | 16 יום

זהו טיול מרהיב שיפגיש אותנו עם הנופים מהיפים בעולם, ובינהם יהיו שזורים סיפורי המורשת של מתיישבי המערב הפרוע, והשבטים האינדיאנים שחיו שם.

רכסי הרי הרוקיס, גייזרים, מעיינות צבעוניים, נהרות שוצפים, קניונים ענקיים בשלל גוונים, יערות ואגמים, וגם נופי הפרא של המדבר האמריקאי, הם המרחב שבו ינוע מסע מופלא זה.

נחווה גם את העיירות הקטנות והקהילות הייחודיות שבדרך, כשנחצה מצפון לדרום את המדינות: מונטנה, וואיומינג, יוטה ואריזונה, ונסיים בעיר האורות לאס ווגאס במדינת נבדה.

נתמקד בפארקים האטרקטיביים ביותר במערב ארה״ב, ביניהם גם כאלו שאינם מוכרים לקהל הרחב, כך שיחד עם ילוסטון, ברייס והגרנד קניון, נטייל ונכיר גם את פארק הקשתות, פארק הגובלינים, מוניומנט ואלי, אגם פאוול ועוד.

 

מסלול הטיול

יום 1

תל אביב – לוס אנג'לס – יילוסטון (וויאומינג)

קצת אחרי חצות נצא בטיסה ישירה של חברת התעופה "אל-על" מתל אביב ללוס אנג'לס. נמשיך בטיסת פנים לבוזמן במדינת מונטנה (או לעיר אחרת באזור).

בהתאם לשעת הנחיתה (ייתכן כי את הלינה בלילה הראשון נלון בעיר בוזמן) נעלה על אוטובוס ונכנס אל הפארק הלאומי ילוסטון מהכניסה הצפונית כדי לטייל באתר המעיינות החמים של מאמוט, המאופיין בטרסות צבעוניות, באזור מיוער ועשיר בבעלי חיים. בערב נתמקם בעיירה ווסט ילוסטון הקרובה ביותר לפארק, לשלושת הלילות הבאים.

ימים 2-3

הפארק הלאומי ילוסטון

היומיים הבאים יוקדשו לפארק ילוסטון, שכבר ב1872 הוכרז כפארק הלאומי הראשון בארה״ב ובעולם כולו. שילוב מופלא בין אתרים גאולוגיים, נופי טבע קסומים ושפע חיות בר הפכו את המקום למוקד ענין עצום, שהצורך לשמר אותו הוא נחלת הכלל. נפגוש בשלל תופעות וולקניות וגאותרמיות מרהיבות כמו מעיינות חמים צבעוניים, ארובות קיטור ענקיות, בוץ מבעבע, ואת מקבץ הגייזרים הגדול בעולם. בתי הגידול של הפארק, שהוא מהגדולים בארה״ב, כוללים רכסי הרים, נהרות, אגמים, יערות ומישורי עשב אשר יוצרים מרחב מחיה לעדרי ביזונים ואיילים, עופות מים, וגם לטורפי על כמו דובים וזאבים. נערוך תצפיות וטיולי רגל קלים בכל האתרים החשובים של הפארק: הקניון הגדול של ילוסטון ומפלי המים השוצפים שלו, גייזר ״הזקן הנאמן״, אגם ילוסטון, שדות הגייזרים של מידוויי ונוריס, הר הגעש של הבוץ ועוד. לינה בווסט ילוסטון.

 

צילום: שחר זיו

יום 4

הפארק הלאומי גרנד טיטון - עיירת המערב הפרוע ג׳קסון במדינת וואיומינג

בבוקר נשלים את הביקור בפארק ילוסטון ונצא דרומה לעבר רכס הגרניט הנישא של הרי גרנד טיטון, שפסגותיו מתנשאות מעל ל-4000 מטרים. פארק גרנד טיטון מהווה המשך אקולוגי לאזור ילוסטון, והוא משמר נופי פרא דרמטיים של הרים מעוצבי קרחונים בשילוב אגמים ויערות בכחול ובירוק. העמק שלרגלי הרי טיטון ואגם ג׳קסון שבתוכו, היו מקום מפגש היסטורי של ציידים, הרפתקנים ושבטי האינדיאנים בראשית המאה ה-19. נטייל ונצפה בנפלאות הפארק ונגיע בהמשך אל העיירה ג׳קסון, עיירה של קאובויס, שמשמרת את רוח המערב הפרוע. נשוטט בג׳קסון באווירה של כובעי בוקרים, מדרכות עץ ומוזיקת קאנטרי. לינה בג׳קסון או באזור.

יום 5

המעבר למדינת יוטה - העיר סולט לייק סיטי

היום נכנס למדינת יוטה בנסיעה נופית יפה החוצה מרחבי הרים, עמקים חקלאיים ועיירות קטנות. נקדיש את המשך היום הזה לעיר סולט לייק סיטי, בירת יוטה, שנבנתה באזור צחיח בסמוך לאגם המלח הגדול על ידי מתיישבי הקהילה המורמונית באמצע המאה ה-19. נבקר בבניין הקפיטול של מדינת יוטה, הצופה אל מרחבי העיר, העמק החקלאי שסביבה ורכס הרי וואסאץ׳ המושלגים בחורף. בתוך המבנה נחזה בציורי קיר המתארים את מסעם של המורמונים אל הארץ המובטחת שלהם, ארץ ״ציון״ של המערב…נבקר גם במרכז המורמוני ובו מכלול מבנים קהילתיים, וביניהם המקדש ומבנה ״אוהל מועד״ שהוא גם ביתה של המקהלה המורמונית. נפגוש שם את נציגי הקהילה המורמונית ונכיר את עולמם. לינה בסולט לייק סיטי.

 

צילום: שחר זיו

יום 6

הפארק הלאומי קניונלנדס - פארק דד הורס

יוטה מכילה יותר פארקים לאומיים מאשר כל מדינה אחרת בארה״ב. מה שמעיד כמובן על יופייה של מדינה זו. הבוקר נצא לסדרת ימים שיוקדשו למדינה זו. בנסיעה לכיוון דרום מזרח נגיע אל אגן הניקוז של נהר קולורדו, כדי לבקר בפארק המרשים של קניונלנדס, ״ארץ הקניונים״. הפארק כולל את אזור המפגש בין נהר הקולורדו ליובלו הגדול, גרין ריבר, הנהר הירוק. הפארק נראה כמבוך עצום של ערוצים עמוקים, ומכיל מצוקי ענק, קשתות אבן, ציורי סלע עתיקים, צמחייה ייחודית של שולי המדבר האמריקאי ותצפיות נוף מופלאות בגווני אדום וסגול. בהמשך היום נבקר בפארק מרהיב נוסף, פארק דד הורס (הסוס המת), שם נחווה שבילי טיול הצופים מראש המצוקים הצבעוניים אל ערוץ נהר קולורדו בזמן  דמדומי השקיעה. עם סיום היום נגיע אל העיירה מואב, שנראית כנווה מדבר לצד נהר קולורדו, מוקפת במצוקים אדומים וחורשות של עצי צפצפה. העיר ידועה בעיקר כבירת טיולי השטח והפעילות האתגרית במדינת יוטה. לינה במואב.

יום 7

פארק הקשתות

יום זה יוקדש לאחד מיהלומי הכתר של מערכת הפארקים האמריקאית, פארק הקשתות. יום של טבע מפואר במלוא הדרו. המסלע של פארק זה הוא אבן חול והמון קשתות ענקיות שפיסלו כוחות הטבע מהוות את מוקד העניין במקום. קשתות אלו משתלבות במארג של שבילי טיול נוחים שמנגישים אותן לקהל במלוא הדרן ותפארתו. הפארק כולו נראה כמו יצירת אמנות ומאופיין גם הוא במכלול של נופים פראיים וביניהם ערוצים עמוקים, מצוקים וצמחייה ייחודית. נטייל  אל הקשתות הידועות ביותר – הקשת העדינה, שהיא גם הסמל של מדינת יוטה, הקשת הכפולה וקשת הנוף – הארוכה והדקה, ועוד ככל שיאפשר הזמן. לינה במואב.

 

צילום: שחר זיו

יום 8

עמק הגובלינים - הפארק הלאומי קפיטול ריף

היום נמשיך דרומה אל אחד מהאזורים הנידחים והפחות ידועים במדינת יוטה, אזור שמכיל הרבה יופי והפתעות טובות, שאחת מהן היא פארק הגובלינים, אתר טבע שנבקר בו ושאינו דומה לשום מקום אחר. זהו עמק רחב ידיים המוקף בצוקים נישאים, וכולו מלא בסלעים דמויי פטריות, גמדים וחיות מוזרות, וללכת בו זה קצת כמו להיות בתוך סיפור אגדה. בהמשך היום ניסע לאורך נהר פרימונט ונחצה את רכס הרי קפיטול ריף, שהוא המרכז של אחד מהפארקים המרהיבים והפחות ידועים ביוטה. קפיטול ריף הוא פארק של גאולוגיה מרתקת ומגוונת. בינות למצוקים הצבעוניים ניתן להבחין בשרידי בתי העץ והבוסתנים הנטושים של המתיישבים המורמונים שניסו להיאחז בפינה מרוחקת זו בסוף המאה ה-19. בסמוך לנהר פרימונט נבקר גם באתרי ציורי סלע עתיקים של שבטי האינדיאנים שחיו באזור כמלקטים וציידים, לפני בואם של המתיישבים האירופים. לינה בישוב הקטן טורי.

 

צילום: שחר זיו

יום 9

הפארק הלאומי ברייס

ביום זה נמשיך בנסיעת נוף מרהיבה דרומה בכביש מספר 12 שחוצה את פארק קניוני אסקלנטה בדרכנו לברייס. ברייס, הפארק הלאומי האהוב והידוע ביותר ביוטה ,הוא למעשה אמפיתאטרון טבעי ורחב ידיים ,שניצבים בו אלפים רבים של עמודי אבן צבעוניים הנראים כפסלי ענק ,שהניחו כאן כוחות הבריאה. בכל שעה, ומכל זווית של מבט ,הגוונים בברייס משתנים, והמקום נראה כמו מכושף. בביקורנו בברייס נערוך טיולים ותצפיות משפת המצוק, וגם נרד ונפסע בתוך יער עמודי האבן, המעורבבים בעצי יער  מעולם הצומח. לינה באזור ברייס.

 

צילום: jordi vich-unsplash

יום 10

הפארק הלאומי ״ציון״ -המעבר למדינת אריזונה

פארק ציון זכה לשמו בהשראת המורשת המורמונית שראתה ביוטה את ארצם המובטחת, הארץ  ציון שלהם. הפארק מתאפיין בקניוני אבן חול ומצוקים עצומים וביניהם משובצים פלגי מים צלולים וצמחיית נחלים ירוקה ועשירה. במרכז הפארק בולט קניון נהר וירג׳ין, שקירות הסלע שלו מתנשאים לגובה של יותר מאלף מטרים. נטייל אל הערוץ הצר שבתחתית הקניון, נקשיב לפכפוך המים ,ונתפעם מגובהם של המצוקים. אחר הצהריים ניכנס למדינת אריזונה, נעצור לתצפיות אל האגם המדברי, לייק פאוול, ונתמקם בעיירה פייג׳ הסמוכה לנהר קולורדו. לינה בפייג׳.

 

צילום: שחר זיו

יום 11

אגם פאוול - קניון האנטילופות - סכר גלן - פיתול פרסת הסוס.

העיירה פייג׳ היא קרש קפיצה מצוין לנפלאותיה של צפון מדינת אריזונה. נבקר בסכר גלן, פרויקט הנדסי מרשים, שנועד לייצור חשמל, ולוויסות זרימת נהר קולורדו. בניית הסכר גרמה ליצירת האגם המלאכותי לייק פאוול: אגם מדברי שהציף שטח עצום של קניוני אבן חול, כך שכיום ניתן לשוט אל תוך קניונים אלו ולגלות את יופיו של האזור בתנועה על המים. לאחר השייט, נרד ליבשה ונמשיך אל קניון האנטילופות המפורסם, שהוא קניון חריץ צר ומרהיב הנמצא בתחומי שמורת האינדיאנים של שבט נאבאהו. יופיו הייחודי של הקניון מביא לכאן צלמים ומבקרים מכל העולם. נסיים יום זה בתצפית אל מקום נוסף שמצטלם טוב: ״פיתול פרסת הסוס״ של נהר קולורדו. מקום נפלא לראות בו את גווני השקיעה. לינה בפייג׳.

 

צילום: oleg chursin – unsplash

יום 12

עמק מוניומנט - שמורת שבט נאבאהו

הבוקר נחצה בנסיעה את מרחבי שמורת האינדיאנים הגדולה ביותר בארה״ב, שמורת שבט נאבאהו (או אומת נאבאהו). נעצור במספר נקודות היסטוריות ונצא לטייל בפארק נאבאהו, שהוא אתר ארכאולוגי ובו  שרידי כפרי מחסות הסלע העתיקים, מעשה ידי שבטי אינדיאנים קדמוניים שעסקו בצייד ובחקלאות באזור, עוד לפני בוא האירופים לאמריקה. בהמשך היום נבקר בעמק המוניומנט המרשים בעזרת רכבי שטח (נהגים מקומיים). הרי שולחן ועמודי סלע עצומים המתרוממים לגובה רב מתחתית העמק, שימשו כתפאורה טבעית להרבה סרטי מערב פרוע שצולמו שם והפכו את נופי מוניומנט ואלי למוכרים בכל בית בארה״ב ובעולם כולו. בטיול רכבי השטח נוכל להתרשם מעוצמתו של המקום וגם לראות את הקהילות של בני שבט נאבאהו הפזורות בשטחי פארק עמק מוניומנט. נבקר גם במוזאון סרטי המערבונים שצולמו בעמק מוניומנט, הנמצא במלון גולדינג המיתולוגי, שבו התאכסנו  אנשי קולנוע רבים ,וביניהם השחקן ג׳ון וויין והבמאי ג׳ון פורד. לינה בפייג׳.

 

צילום: christopher osten – unsplash

יום 13

הגרנד קניון - קניון השיש

היום נצא דרומה לעבר הגרנד קניון. בדרך נעצור לביקור במקטע נוסף של נהר קולורדו שנקרא קניון השיש. בקניון השיש ניתן לחזות בסירות הרפטינג הרבות היוצאות למסע האתגרי הגדול בנהר השוצף. זהו גם אתר חשוב להשבתו לטבע של הקונדור הקליפורני שנמצא על סף הכחדה, וכיום יש סיכוי טוב לראות קונדורים המעופפים מעל הקניון. בהמשך נעצור לתצפית אל ״נהר קולורדו הקטן״, שהוא קניון אבן גיר ענקי, ואחד מיובלי נהר קולורדו הגדול. עם הגיענו לפארק הלאומי גרנד קניון, נערוך תצפיות וטיולי רגל קלים מהצד הדרומי של הגרנד קניון, ונוכל להתרשם מקנה המידה העצום ומהיופי המדהים של אחד מאתרי הטבע המובילים בעולם. חתך השכבות הגאולוגיות בקניון פרוש על פני תצורות רבות וטווח זמן של כשני מיליארד שנים. גובהו של אזור קו התצפיות אל הגרנד קניון מאפשר צמיחת יערות מפותחים ונוכחות של עדרי איילים, תוסף יפה לפארק. לינה באזור הגרנד קניון.

יום 14

הפארק הלאומי גרנד קניון - העיירה סליגמן (מורשת כביש 66) - נסיעה ללאס ווגאס

הבוקר נשלים את הביקור בגרנד קניון בתצפיות וטיולי רגל על שפת המצוק שיאפשרו לנו להבין את יופיו ומידותיו של פארק זה. עומקו של הקניון הוא כ-1600 מטרים ואורכו של המקטע בנהר הקולורדו, המוגדר כ״גרנד קניון״, הוא יותר מ400 קילומטרים. עדיין באריזונה, בדרכנו ללאס ווגאס, נעצור בעיירה סליגמן, שהיתה תחנה חשובה בכביש ההיסטורי המפורסם, כביש 66 אשר נחשב לראשון שחצה את כל ארצות הברית, ממזרח למערב. העיירה סליגמן היא היום סוג של אתר נוסטלגי לזכר הכביש המיתולוגי, שכבר אינו קיים. אחר הצהריים נגיע  לנקודת הסיום של הטיול, לעיר האורות לאס ווגאס, שבמדינת נבדה, ונתמקם במלוננו שעל שדרת ה״סטריפ״ המפורסמת. בערב נצא לטיול היכרות רגלי שיעסוק בלאס ווגאס, בתופעותיה ובארכיטקטורת הפנטזיה שלה. לינה בלאס ווגאס.

 

צילום: nik shuliahin – unsplash

ימים 15-16

לאס וגאס – לוס אנג'לס – תל אביב

בהתאם לזמן הטיסה ללוס אנג'לס ואם יתאפשר, הבוקר נבלה בלאס וגאס, זמן אחרון לקניות ומזכרות. נצא בדרכנו חזרה הביתה מוקסמים ומאושרים מטיול מיוחד במינו. בלוס אנג'לס נחליף לטיסה ישירה חזרה הביתה של חברת התעופה "אל-על". נחיתה בתל אביב ביום 17, 27/09, בשעות אחר הצהריים.

  • ביקור ב-8 הפארקים הלאומיים הבולטים ביותר במערב ארה״ב
  • ביקור בחמישה פארקים נוספים (בהגדרות שימור שונות)
  • ביקור בקניון האנטילופות
  • ביקור בשמורת השבט האינדיאני נאבאהו.
  • יומיים מלאים בפארק הלאומי ילוסטון
  • טיול ג׳יפים בשמורת מוניומנט וואלי
  • שייט באגם פאוול
  • טיול לילה(רגלי) בלאס ווגאס
  • ביקור בקניון השייש ואתר ההשבה לטבע של הקונדור הקליפורני.

רוצים לקבל עוד פרטים על הטיול?


תאריכי יציאה ומחירים

תאריך יציאה תאריך חזרה מדריך מחיר לאדם בחדר לשניים הנחת רישום מוקדם הערות הרשמה
טיול מיסי נמל מחיר כולל
04/09/2025 19/09/2025 שחר זיו יפורסם בהמשך

תוספת ליחיד בחדר: $2650



דגשים מיוחדים

המחיר כולל:

טיסות סדירות עם חברת התעופה אל-על: תל אביב-לוס אנג'לס-תל אביב. טיסות פנים לוס אנג'לס-בוזמן, מונטנה (או עיר אחרת באזור), לאס וגאס-לוס אנג'לס.
לינה: מלונות ברמת תיירות טובה בחדרים לשניים עם מקלחות ושירותים צמודים. מלונות בדרגת תיירות הטובה בנמצא באזורי טיול זה. אלו בתי מלון בעלי אופי פשוט יותר מן המקובל. יש לקחת זאת בחשבון כחלק מתנאי הטיול.
תחבורה: אוטובוס מקומי באיכות גבוהה מתחילת הטיול ועד סופו. רכבי שטח ביום 12.
כלכלה: ארוחות בוקר לאורך כל הטיול.
קבוצה: גודל הקבוצה 13-25 מטיילים
מדריך ישראלי מצוות "אקו", שחר זיו.
דמי כניסה וסיורים באתרים: כמפורט בתוכנית.
כניסות לפארקים.
מיסים מקומיים.
תשר לנותני שירות מקומיים.
דמי רישום וטיפול.

המחיר אינו כולל:

ביטוח בריאות כולל מטען – יש צורך לעשות .
ארוחות צהריים וערב.
הוצאות בעלות אופי אישי (כביסה, טלפונים, משקאות, ארוחות נוספות וכדומה).
ויזה לארה"ב באם יש צורך לעשות.
כל מה שאינו רשום במחיר כולל.
תשר למדריך הישראלי.

לתשומת ליבכם:

אופי הטיול: הטיול למערב ארה"ב שעיקרו טבע מיועד לחובבי טבע, תרבות והיסטוריה. גם מטיילים שכבר ביקרו מספר פעמים בארה"ב יהנו מטיול זה ויגלו מקומות חדשים שלא הכירו. נגיע אל אזורים שמעבר למסלול הטיול התיירותי הרגיל ונטייל באתרי טבע מרהיבים.
חובה להיות עם ויזה לארה"ב תקפה ומאושרת !!!!!
חלק מבתי המלון בטיול הינם מלונות בדרגת תיירות הטובה בנמצא באזורי טיול זה. אלו בתי מלון בעלי אופי פשוט יותר מן המקובל. יש לקחת זאת בחשבון כחלק מתנאי הטיול.
מיסי הנמל והדלק נכונים ליום פרסום הטיול. במידה ויחול שינוי, המחיר ישתנה בהתאם.
יש לעשות ביטוח רפואי כולל. ניתן לקבל הצעה לביטוח הטיול דרך סוכנות הביטוח שאנו עובדים מולם – 4 חודשים טרם היציאה (120 יום).
ניתן להתחיל את התשלומים קודם ולפרוס ליותר תשלומים.
למידע בריאותי: יש לפנות ללשכת הבריאות באזור המגורים.
התוכנית מתארת את האתרים בהם נבקר, אך לא בהכרח את סדר הביקורים באתרים.
יובהר כי המחירים הנקובים לעיל נכונים ליום ההרשמה. במידה ותחול עלייה הגבוהה מ -3% בשערי המטבע, במיסי הנמל או במיס הדלק יעודכנו מחירי הטיול בהתאם ותחול התוספת על הנוסע.
טיסות: ע"פ מדיניות חברות התעופה, בטיסות קבוצתיות לא ניתן לבצע הושבה מראש. חלק מחברות התעופה מאפשרות לבצע הליך בידוק אישי (צ'ק אין) באינטרנט 24 שעות לפני הטיסה ובמסגרתו לבחור מושב בטיסה. על המטייל להיכנס לאתר חברת התעופה הרלבנטית ולבצע זאת בעצמו. במקרים בהם אין חברת התעופה מאפשרת זאת 24 שעות לפני הטיסה, על המטייל להגיע לנמל התעופה מוקדם מספיק (כשלוש שעות לפני הטיסה) אם ברצונו להגדיל את אפשרות הבחירה ולבחור לעצמו ולמי שמטייל עמו מושבים סמוכים. יודגש כי כל נושא ההושבה בטיסות אינה באחריות אקו ואקו כפופה למדיניות ההושבה הקבוצתית של חברות התעופה השונות.
כרטוס מוקדם (לא בכל החברות זה אפשרי), שינוי מועד יציאה או חזרה, שדרוג למחלקת עסקים, בחירת מושבים מועדפים ושירותים אישיים נוספים הנוגעים לתעופה, אם וככל שניתן להציעם בטיול זה, יוכלו להתבצע בעלות נוספת ומשתנה הכוללת את מחיר חברת התעופה ודמי הטיפול. לצורך שירותים אלו אנא פנו אל הנציג המטפל בכם ב"אקו טיולי שטח".
שירותי סבלות בבית המלון אינם כלולים באזורים אלו.
למידע בריאותי על הטיול, יש לפנות ללשכת הבריאות באזור המגורים.

מדריך הטיול: שחר זיו

אקולוג, גיאוגרף ומדריך טיולים המתמחה בארצות הברית, הפסיפיק, איי הוואי, אוסטרליה וניו זילנד, אינדונזיה, אמריקה הלטינית ועוד. שחר זיו הינו מדריך רב תחומי שמיומנותו נעה מקרנבלים, פסטיבלים ופייסטות, דרך אתרי תרבות ומורשת, ועד לאתרי טבע והרפתקאות, כג'ונגלים, קרחונים, רכסי הרים וחופי ים. ניסיון ההדרכה של שחר פרוס על גבי יותר מ-25 שנה של עבודה מסורה עם כל סוגי הקהל והוא משולב בהוראה והרצאות. ה"אני מאמין" של שחר הוא עבודה המבוססת על נתינה טוטאלית ועל האהבה ארוכת השנים למרחבי האוקיינוס הפסיפי, אמריקה הצפונית והלטינית, אנשיה ואתריה.
אהבתם את הטיול? הרשמו עכשיו אהבתם את הטיול?

מידע נוסף

גיאורגיה פורחת

נמאס לכם מהחום ומהלחות, מהלחץ בעבודה ובכבישים? זה הזמן לקחת פסק זמן, לטוס כשעתיים ולטייל בגיאורגיה. הגן […]

הפסחא, ההכנות, הקרנבל(ים) הגדול(ים) וחג הקורפוס קריסטי – אֵבֶל וחגיגות בעולם הקתולי (חלק ב: החגים שלאחר הפסחא)

צילומים: ליאור עלמא וקסלר ביוני השנה נצא לחגוג יחד את אירועי הקורפוס קריסטי, "חגיגת הלחם והיין הקדושים" […]

המלצות המטיילים שלנו

רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חושבים על הטיולים שלנו? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.

אהבתם את הטיול? אולי תאהבו גם את אלו

טיול לארצות הברית בדגש טבע

טיולי תרבות וטבע

מערב ארצות הברית כולל הפארקים הגדולים ילוסטון וברייס ועוד בהדרכת שחר זיו | 16 יום