נצא בטיסה ישירה מתל אביב לטשקנט (Tashkent), הבירה המודרנית של אוזבקיסטן, שראשיתה כיישוב קטן על דרך המשי מינג אורוק (Ming Uruk) "עיר אלף עצי המישמיש". זו העיר הגדולה ביותר באוזבקיסטן כיום, שהוקמה ברובה אחרי 1966 על ידי הרוסים. טשקנט היא עיר תעשייה גדולה וצומת מסילות רכבת לסיביר ולאירופה, לאפגניסטן ולסין. לאחר הנחיתה נצא לארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בטשקנט.
נצא ברכבת אל העיר סמרקנד (Samarkand). אלו יהיו יומיים של ביקור בעושר וביופי העוצמתי של העיר הזו. סמרקנד, בירתו המפוארת של האמיר טימור לנג, שנבנתה בידי אדריכלים ובנאים מכל רחבי העולם הישן, נחשבת ליפה שבערי דרך המשי והייתה גם העיר הסובלנית ביותר בעולם; הפתגם "יש הרבה מדרגות המובילות לשמיים" נהגה כאן. העיר טובלת בעצי תות וצפצפה, ומוקדשת כולה למשפחה הטימורית: המסגד הענק ביבי חאנום (Bibi Khanum Mosque), שנבנה לכבוד אשתו האהובה של טימור לנג, קבר גורי אמיר ועיר הקברים שאח-י זינדה (Mausoleum Guri Emir Shakh-i-Zinda) ניצבים כאן, ומצפה הכוכבים של אולוג בק (Ulugbeck's Observatory), נכדו של טימור הגדול, ואחד האסטרונומים המוערכים ביותר בעולם עדיין עומד בתפארתו. לצדם נפרש השוק הגדול והצבעוני של העיר (Siab) – תבלינים, פירות ופירות יבשים, ביצים, ירקות, לחם, ומפעלי שטיחים שבאחד חודזם (carpet factory Hudzhum) בו ממשיכים באריגה ידנית. נבקר בכיכר רג'יסטן המוקפת בשתי מדרסות מרשימות (Madrassah Ulugbek, Madrassah Shir-Dor) ובמסגד הזהב (Madrassah Tillya-Kori), שהיה מקום בו הוקרן כל ערב עד שנות ה-90 של המאה הקודמת חזיון אורקולי "סוציאליסטי" סובייטי. לינה בסמרקנד.
נצא אל עבר סרדובה (Sardoba), המכונה גם מאליק (Malik) וריבאט ( ,(Ribatשם נראה שרידי קרוואנסאריי) (Caravenseraiקדום. קרוואנסראי היו פונדקים לצדי דרכים ולאורך נתיבי סחר מרכזיים, כמו דרך המשי הידועה, והיוו בסיס לחילופי סחורות, רעיונות ותרבויות. נמשיך אל העיירה גיג'דובאן, הקרויה על שמו של השייח' גיג'דובני, אשר מימי קדם ועד ימים אלו ידועה כמרכז לסחר ועבודות יד, בשל מיקומה לצד דרך המשי. בין תחומי האמנות השונים שפרחו בעיר, הקדרות היא ההתמחות הייחודית ביותר. נתוודע לקדרות ולאומנות המקומית ונצא בנסיעה לכיוון בוכרה. בדרכנו נבקר בארמון הקיץ של אמירי בוכר (SitoraiMohi-Khosa), ונסיים את יומנו בבוכרה. לינה בבוכרה.
בוכרה יושבת בערבות הטוראן ומרושתת בתעלות של שני נהרות, זראוושאן וקשקר דריה, המשקים ומקררים אותה. בוכרה היא עיר נעימה ושקטה, עם בתי תה בצל עצים וליד בריכות מים, לצד שווקים צבעוניים ותוססים. כל זאת בתפאורה עתיקת יומין של חומות, מבצרים ועשרות מדרסות ומסגדים, עדויות לקדושתה הרבה של בוכרה בעולם המוסלמי. עיר של פילוסופים ומשוררים, כאבן סינא הרופא, הגאולוג והאסטרונום מהמאה ה-9 , וחוג'ה נסראדין החכם האסייני שהרשים בכתביו פילוסופים והוגים רבים. העיר היא עירוב של קודש וחול, ויש בה למעלה מ-100 מבנים עתיקים שחושפים למעלה מ-2500 שנות היסטוריה, אם כי רובם מן התקופה הטימורית (המאות ה-14–15) ועד ימיו של עלים ח'אן – הח'אן האחרון שנמלט מאימת הרוסים ב-1920. בביקורנו בעיר נזכה ליהנות גם מארוחת ערב ומופע אופנה, שירה ומוזיקה מקומיים במדרסת נאדיר דיוואן בגי (Madrassah Nodir Divan beghi). לינה בבוכרה.
הבוקר נסיים את ביקורנו בבוכרה ונצא לנסיעה ארוכה על דרך המשי. הדרך חוצה את מדבר הקיזילקום (Kyzyl-Kum), לאורכו של נהר האמו דריה, בדרכו לכיוון ימת ארל. הנהר סובל היום מכמות מים מצומצמת, כיוון שהקירגיזיים היושבים על מקורותיו משתמשים במים לייצור חשמל ולהשקיית שדות וערים, ובנוסף – הרוסים אילצו את האוזבקים לגדל כותנה (שזקוקה להרבה מים) וכתוצאה מכך – כמות המים המגיעה לימת ארל קטנה כל שנה, והימה מתייבשת. נסיים את היום בארוחת ערב ומופע פוקלור מקומי. לינה בחיווה.
חיווה, עיר מבצר בנאת המדבר השחור – קראקום. חיווה היא העיר הצעירה ביותר בין הערים הקסומות שהוקמו על דרך המשי באוזבקיסטן, והיא השתמרה על חומותיה ושעריה, ארמונות העץ והמסגדים. העיר התפתחה סביב המסחר באזור והציעה שירותים שונים לעוברים והשבים: לינה, חמאם לרחצה, מנוחה לבעלי החיים, מסגד, שווקים גדולים ומקום קבורה. מי שירצה יוכל לעלות אל החומות ולהשקיף על נאת המדבר חורזם. נסייר באתרי חיווה, כיום עיר עתיקה שמשמשת כמוזיאון פתוח ומשמרת את אורח החיים הקדום. נסייר במתחם איטחן-קלה המוקף בחומות ובו שמורות רוב יצירות האומנות של העיר, נבקר במדרסות, מסגדים, ארמונות ובתי מלאכה מסורתיים. ארוחת ערב ולינה בחיווה.
נפתח את היום בביקור בקיבלה טוזבוג (Kibla Tozabog) ליד חיווה. זהו אחד ממעונות הקיץ של החאנים של חיווה, אשר נבנה בשנת 1897 בפקודת החאן מוחמד רחימן השני. נשוב לאורגנץ' לביקור בבזאר המקומי והצבעוני ונעלה על טיסה לטשקנט הבירה. בהגיענו נתמקם במלון ונצא לארוחת ערב במסעדה מקומית. לינה בטשקנט.
נקדיש את היום לבירה טשקנט ונסייר בחלק הישן של העיר ובכיכרותיה. בכיכר טימור לנג (“Amir Temur” Central Square) שגויס לנרטיב האוזבקי והפך לסמל; נבקר בשוק המרכזי (Chorsu) ובו עושר של ריחות וטעמים, תבלינים בשלל צבעים, מטעמי יוגורט, וכן לחם ה"ליפיושקה" המקומי – תאווה לעיניים ולחיך. ארוחת ערב ולינה בטשקנט.
לאחר ארוחת הבוקר ניסע אל השלוחות המערביות של הרי הטיאן שאן באזור צ'ימגאן (Chimgan). יום זה יציע היכרות עם צד אחר של אוזבקיסטן – הרים ירוקים, אגמים ואוכלוסייה כפרית של רוכבי סוסים ורודי דבש. נהנה מהליכה בנוף ובטבע ומארוחת צהריים בחוץ. ניסע לאתר הסקי בלדרסיי (Beldersay) שעל מדרונות הר הקומבל (Kumbel Mountain, 2,300 מ' גובה), אחד ממסלולי הגלישה היפים באוזבקיסטן, ונהנה מן הנוף הנשקף משם. באזור נמצא אגם צ'רווק (Charwak Lake) המרהיב, המספק את המים לבירה טשקנט לאורך כל השנה. נשוב לטשקנט, ונהנה מארוחת סיום הטיול לאוזבקיסטן. לינה בטשקנט.
בבוקר מוקדם נצא אל שדה התעופה כדי לשוב בטיסה ישירה לתל אביב.
תוספת ליחיד בחדר: 550$
השכמנו עם שחר למראה זריחה אפריקאית, הרקיע צבוע בגווני אדום כתום עזים אשר הולכים ומתפזרים ככל שחולף […]
בתחילת המאה ה-19 חיו באפריקה כ-500,000 קרנפים. כיום, לאחר שנים של השמדה יסודית, נותרו בקושי 7,000, שזה […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חשבו על הטיול? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.