בשעות הבוקר נמריא מת"א דרך יעד ביניים אל דלהי, אליה נגיע בשעות הערב. לאחר הנחיתה, העברה למלון סמוך לשדה"ת לארוחת ערב ולינה.
בשעות הבוקר העברה לשדה"ת וטיסה אל קולקטה, העיר השלישית בגודלה בהודו, בירת מדינת מערב בנגל, היושבת על הגדה המזרחית של נהר ההוגלי – אחת מ"זרועות" הדלתה הענקית של נהר הגנגס, הנשפך לאוקיינוס ההודי. לאחר הגעתנו, נצא לסיור היכרות עם העיר השוקקת שהוקמה לפני 300 שנה על ידי הבריטים כבירת שלטונם, ושימשה כבסיס לפעילות המסחרית, המנהלית והצבאית שלהם באזור. נסע לאורך פארק מיידן ונגיע אל אנדרטת ויקטוריה, סמלה של העיר ומבנה קולוניאלי יפהפה, מעין ארמון בנוי שיש שנבנה להנציח את זכרה של מלכת אנגליה, ויקטוריה. נמשיך אל מקדש האלה קאלי (Kalighat), אלת ההרס המזוהה עם העיר קולקטה, ואשר ממנה קיבלה העיר את שמה. מכאן ניסע אל גשר האוורה (Howrah Bridge), התלוי מעל שתי גדות הנהר ומשמש כיצירה ארכיטקטונית וכאחד הגשרים הפעילים בעולם. מתחתיו נפרש שוק הפרחים הגדול בהודו. לינה בקולקטה.
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור בעיר המרתקת והצבעונית. נראה את שלל הבניינים הקולוניאליים מתקופת הראג' הסמוכים לכיכר דלאהוסי: בניין בית הדואר, בניין ראג' באהוואן, כנסיית סנט ג'ון ועוד. ניסע באמצעות ה'טראם' של קולקטה אל שוק הספרים של רחוב קולג' (College Street Book Market) בו נפגוש את המקומיים הידועים בחיבתם לספרים וקריאה ואת הסטודנטים הרבים שלומדים בקולג'ים והאוניברסיטאות אשר ממוקמות לאורך הרחוב. אחר הצהריים נמשיך אל מושבת הקדרים קומרטולי (Kumartuli), כפר אמנים ייחודי ועתיק, המייצר עשרות אלפי פסלים בשנה. נתרשם מתהליך הייצור ועבודת האמנות, ולאחר מכן נחזור אל מלונינו לארוחת ערב ולינה. לינה בקולקטה.
בשעות הבוקר נבקר בבית הכנסת המקומי, עדות לקהילה היהודית של קולקטה שכבר אינה קיימת. נבקר גם בבית בו גדל הסופר ההודי המפורסם טאגור. לאחר ארוחת צהריים, ניסע אל שדה"ת ונמריא אל בירת אוריסה (אודישה), העיר בובאנשוואר. מאות מקדשים מנקדים את הנוף של העיר הישנה של בובאנשוואר (Bhubaneswar), אשר פעם הכילה יותר מאלפיים מקדשים ומאז ועד היום מהווה מוקד עלייה לרגל לבני דת ההינדו. לאחר הנחיתה, העברה למלוננו לארוחת ערב ולינה.
לינה בבובנשוואר
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור בבירת אוריסה. המקדש העיקרי והגדול עם צריחיו הגבוהים והבולטים הוא מקדש לינגראג'ה (Lingaraja) המוקדש לשיווה. נצפה על המקדש והמתרחש בו (הכניסה ללא-הינדים אסורה) ונמשיך למקדש מוקטשוואר (Mukteshwar) המעוטר, דוגמא מרהיבה של הארכיטקטורה של ממלכת קאלינגה ששלטה באזור אוריסה עד המאה ה-2 לפנה"ס. לאחר ארוחת צהריים, נצא בנסיעה צפונה אל האזור הכפרי של אוריסה. בדרך נעצור לביקור באתר מיוחד של מקדשי חימר מסותתים, מלאכת יד האופיינית לאזור. אחר הצהריים נגיע לעיירה דנקנאל, שהיתה מקום מושבו של המהרג'ה המקומי. נבקר בארמון ונישאר במקום לארוחת ערב ולינה.
בשעות הבוקר נצא אל המרחב הכפרי והחקלאי הסמוך. נבקר בכפר אמנים של שבט הדוקרה, שם נוכל לראות כיצד משמרים בני המקום מורשת ישנה של עבודות ברונזה ומתכת, וכיצד הם מייצרים באמצעותה כלי עבודה, תכשיטים ומוצרי נוי שונים ומגוונים. נמשיך אל הכפר ג'ורנדה, מקום משכנם של מאמיני כת המאהימה (Mahima) הייחודית. בשונה מההינדואיזם, מאמיני המאהימה סבורים שלאל אין צורה ולכן הם לא סוגדים לפסלים וצלמים. נטייל במתחם המקדשים והאשראמים שנבנו סביבו ונתחכך בעולי הרגל המגיעים למקום. לאחר הביקור במקום, נמשיך בנסיעה מזרחה אל שמורת הטבע והפארק הלאומי ביטרקניקה (Bhitarkanika), שמורה מגוונת בבע"ח וצמחייה, בעיקר מינים שונים של מנגרובים, ומהווה את האקו-סיסטם השני בגודלו של מנגרובים בהודו. אחר הצהריים נגיע למלוננו שבתוך השמורה המרתקת.
לינה בביטרקניקה
זהו יום קסום של חיבור אל הטבע במיטבו. שמורת ביטרקניקה משתרעת על שטח גדול שכולל בתוכו יערות מנגרובים, ביצות, חוף ים, ובתוכם מגוון רב של ציפורים, עופות מים, חזירי בר, צבאים מנוקדים, נחשים, לטאות, קרוקודילים משלושה מינים שונים ועוד. עם בוקר נצא לשייט בין התעלות הצרות ואיי המנגרובים ונצפה בבעלי החיים שיקרו בדרכינו. נמשיך להליכה בתוך השמורה בה נצפה על המתרחש מנקדות מבט אחרת. לאחר ארוחת צהריים, נבקר בכפר הנמצא בתוך שטח הפארק הלאומי, ונראה כיצד מתמודדים התושבים המקומיים עם סביבתם הטבעית והמאתגרת. לינה בשמורת ביטרקניקה.
נצא בשעות הבוקר המוקדמות חזרה אל בובנשוואר. נמשיך אל אתרי המערות של אודאייגירי וקנדגירי הסמוכים לעיר, ונראה כיצד חיו באזור זה נזירים ג'יינים לפני אלפי שנים. נמשיך לגבעת דאולי בה נבנתה השאנטי סטופה הגדולה לזכר השלטון הבודהיסטי שהיה קיים באזור, עת המיר המלך אשוקה את דתו לבודהיזם. נמשיך לכיוון פורי ובדרך נעצור בפיפלי, כפר הידוע באמנות האפליקציות והעיטורים הייחודית לאוריסה ונתרשם מהעבודות הצבעוניות המיוצאות מכאן לכל רחבי הודו. לאחר נסיעה קצרה נגיע לקראת ערב לעיירת החוף פורי, המשמשת גם כעיירת נופש לתיירות מקומית, אך בעיקר מקום עלייה לעולי רגל הבאים מכל העולם אל מקדש האל ג'אגאנאת (Jagannath) הענק והחשוב ביותר באוריסה. ג'אגאנאת הוא אחד האלים הפופולאריים במזרח הודו ומייצג התגלמות של האל וישנו.
לינה בפורי
בשעות הבוקר נעלה על גג בית הספרייה הסמוכה למקדש ג'גאנאת הקדוש שבפורי ונצפה על ההתרחשות הדתית והמולת עולי הרגל במקדש ובשוק הארוך הנמצא למרגלותיו. לאחר מכן נסע אל העיירה קונארק ואל אחד המקדשים המפורסמים בתת היבשת ההודית, פלא אדריכלי וגם אתר מורשת של אונסק"ו – "מקדש השמש", החוליה השלישית במשולש הזהב של אוריסה. האתר מציג את אחת הדוגמאות המרהיבות ביותר של אדריכלות דתית הקיימת כיום בעולם. המקדש נבנה כמרכבה ענקית הגוררת אחריה את אל השמש לאורך הרקיע, בעזרת כוחם של שבעה סוסים המושכים 24 גלגלי מרכבה. בתום הביקור נמשיך אל חוף הים הסמוך ונבקר בכפר דייגים מקומי. אחר הצהריים נבקר בכפר האמנים ראגהוראג'פור (Raghurajpur) כפר המונה כ-300 אמנים וידוע באיכות עבודותיו בכל הודו. ציורי בדים פאטאצ'יטרה (Pattachitra) הם מומחיות של הכפר, אך האמנים יוצרים מגוון של מלאכות שונות, בניהן חריטה בעלי דקל, גילוף באבן ובעץ.
לינה בפורי.
נסע היום דרומה, במקביל לחוף, ונבקר תחילה בכפר האורגים הטווים אולאסינג (Olasingh). נלמד על שיטת טווית המשי והכותנה הייחודית של אוריסה, האיקאט (Ikat) של קשירת החוטים וצביעתם בצבעים שונים. נמשיך אל אגם צ'ילקה, אגם המים המליחים הגדול ביותר באסיה המשתרע לאורך החוף המזרחי של אוריסה. האגם העשיר בדגים וצמחייה מהווה מקור חיים עבור מאות אלפי משפחות החיים סביבו ועבור 160 מינים שונים של ציפורים הנודדות אליו מסיביר ומרכז אסיה כל חורף. נבקר בכפר דייגים מקומי, ולאחר מכן נמשיך אל גופאלפור (Gopalpur-on-Sea) עיירת נופש רגועה ושקטה עם נמל היסטורי וחוף בתולי. נטעין את מצברינו לקראת המסע לארץ השבטים שיתחיל מחר. לינה בגופאלפור.
לאחר ארוחת הבוקר נחל בנסיעה אל פנים המדינה ואל האזור ההררי הנידח, משכנם של עשרות קבוצות השבטים השונות והמגוונות של אוריסה. בדרך נעצור בטפטפאני, מעיינות חמים וקדושים לבני האזור אשר מגיעים למקום להתפלל ולהיטהר. בהמשך נגיע לאזור הכפרי הקטן של שבטי הסאורה (Saora) הידועים כאומנים ובעלי מלאכה ומאמינים ברוחות רעות וסוגדים להם בנפרד מאלים אחרים. לאחר ביקור בכפרים נמשיך בנסיעה אל העיירה ראיגאדה (Rayagada), שער הכניסה לרמת קוראפוט שבדרום-מערב אוריסה, חבל ארץ גבוה ומוריק עם נופים יפהפיים המשמשים תפאורה מושלמת לצבעוניות של השבטים הרבים שמאכלסים אותו. ארוחת ערב ולינה בראיגאדה.
המפגש הבלתי אמצעי עם שבטי ההרים הייחודיים והפחות מפותחים מתרחשת פעם בשבוע בשווקים האזוריים, בהם ניתן לחזות בפעילות המסחר המקומית ואף להשתתף בה ולרכוש מוצרי אומנות, טקסטיל, ועוד, כולם עבודת יד מקומית. בבוקר מוקדם נצא אל הכפר צ'טיקונה (Chatikona) שם נערך שוק יום ד' של בני השבט הדונגרייה- קונדה (Dongriya Kondha), ונחזה בבני השבט יורדים מההרים הסמוכים עם מרכולתם לתת ולשאת בסחר חליפין עם התושבים המקומיים. לבני השבט מראה ייחודי ושונה מקבוצות אתניות אחרות ועקב בידודם בהרים הצליחה להישמר תרבותם במשך השנים ללא השפעות חיצוניות. כוח העבודה העיקרי בבית היא האישה, האחראית לפרנסת ורווחת המשפחה. בתום הביקור נחזור לראיגאדה ומשם נמשיך להעמיק אל תוך רמת קוראפוט (Koraput) ואל העיירה סימיליגודה.
לינה בסימיליגודה (Similiguda).
נצא עם בוקר לאחד משיאי הטיול לאוריסה ונסע אל העיירה אונקודולי (Onukudelli), שם מתקיים מדי יום חמישי, השוק של בני שבט הבונדה (Bonda), אליו הם מביאים את תוצרתם החקלאית וסוחרים עם תושבי המקום. שבט הבונדה הוא אחד מהשבטים הידועים ביותר במדינה בגלל מראה הנשים הייחודי שלו, אך ניתן לראותם רק כאשר הם מגיעים לסחור בשוק השבועי. הם חיים בגבעות המרוחקות ומתבודדים משאר האוכלוסייה. נשות השבט עונדות שרשראות חרוזים ענקיות ושרשראות כסף ונחושת על פלג גופן העליון, ואת ראשיהן המגולח מכסים גם כן חרוזים צבעוניים רבים האופייניים להן. בתום הביקור בשוק נמשיך לכפר של בני שבט הגדאבה (Gadabba), שלנשותיו שיער ארוך מקושט בתכשיטים ופרחים. נבקר בכפר ונראה את הבנייה האופיינית למקום ואת מערכת היחסים ההדוקה בין האדם לטבע.
לינה בג'ייפור.
לאחר ארוחת הבוקר נבקר בשוק השבועי של בני שבט הפראג'ה (Paraja) הנערך כל יום שישי באזור העיירה קונדולי (Kunduli). הפראג'ה נחלקים ל-4 תת קבוצות שונות ומאמינים בטוטמים של חיות וסוגדים למגוון אלים ואלות השוכנים בגבעות וביערות. מכאן נמשיך בנסיעה ארוכה אל צפון מדינת אנדרה פראדש ואל עיר החוף וישאקפאטנם (Vishakapatnam) או בשמה המקוצר, ויזאג. לינה בוישאקפאטנם.
בשעות הבוקר נצא אל גבעת האריה הסמוכה לעיר, שם נמצא מקדש סימצ'אלם, אשר הוקם במאה ה-11 ומוקדש לנראשימה, אחד מגלגוליו של האל וישנו, המוכר גם בצורתו כחצי איש – חצי אריה. בהתאם ללו"ז, זמן פנוי במלון או בטיילת שלאורך חוף הים. אחר הצהריים העברה לשדה"ת ממנו נטוס אל דלהי ומשם נמשיך בטיסה לת"א. הגעה בשעות הבוקר של היום ה-16.
תאריך יציאה | תאריך חזרה | מדריך | מחיר לאדם בחדר לשניים | הנחת רישום מוקדם | הערות | הרשמה | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
טיול | מיסי נמל | מחיר כולל | ||||||
07/12/2024 | 22/12/2024 | אורי רמון | $5,795 | $5,795 |
|
לחץ להרשמה |
תוספת ליחיד בחדר: 1220$
גנדהי ג'יאנטי. הודו ידועה כמדינה החוגגת חגים רבים. הסיבה לריבוי החגים היא דתות שונות שנוצרו והתמזגו בגבולותיה […]
בדרום-מערב הודו, בין רצועת רכסי הרי הגטס (Ghats) המערביים לבין הים הערבי, נמצאת מדינת המחוז קראלה (Kerala). […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חשבו על הטיול? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.