בשעות הצהריים נצא בטיסה ישירה לצ'נגדו, אליה נגיע בשעות הבוקר המוקדמות של היום השני.
בשעות הבוקר המוקדמות ננחת בצ׳נגדו- בירת מחוז סצ׳ואן. נתחיל את היום במרכז לחקר ורביית הפנדות של צ'נגדו. בעבר הסתובבו מאות פנדות ביערות הבמבוק של מחוז סצ'ואן אך עקב השמדה של אזורי מחייה וניתוקם האחד מהשני התדלדלה אוכלוסיית הפנדות אל מתחת לאלף בסין כולה. המרכז לחקר ורביית פנדות הוא פארק ייחודי מסוגו בעולם אשר מספק לפנדות סביבת מחייה המתאימה לצרכיהם ומאפשרת רבייה לזן העקשן שבדרך כלל מסרב להתרבות בשבי. לצד "פנדות ענק" נראה גם את קרובי משפחתם: "הפנדה האדומה", ועם קצת מזל גם גורי פנדה שזה עתה נולדו. בצהריים נעלה על הרכבת המהירה לקאיילי שבמחוז גוויז׳ואו. מחוז גוויג’ואו הוא אחד המחוזות העניים ביותר בסין אך גם מהמרתקים שבה. המקומיים נוהגים לומר שלא תמצא כאן ‘שלושה מטבעות בכיסו של אדם, שלושה ימים ללא גשם ושלושה קילומטרים של דרך ללא פיתולים’, זאת הודות לטופוגרפיה של המחוז המאופיינת בהרים וגבעות המופרדים על ידי אין ספור נחלים ונהרות. האזור עמוס בקבוצות אתניות רבות ומגוונות אשר משתייכות לקבוצות המיעוטים הסיניות וחלקן ממשיכות לשמר את אורך חייהן המסורתי עד היום. מתחנת הרכבת נסע לכפר מא-טאנג היפייפה של קבוצת ה-גה ג׳יה, תת מיעוט בתוך מיעוט המיאו. נמשיך לעת ערב נגיע לעיירה קאיילי. ארוחת ערב ולינה בקאילי.
העיירה קאיילי שבלב גוויז׳ואו הינה מרכז התרבות של מיעוט המיאו- כנראה המיעוט המגוון ביותר בסין, אשר לו הסטוריה של אלפי שנים. השם ‘מיאו’ הוא סיני במקורו וניתן לפרשו כ-‘פראיים’, כינוי אשר ניתן לקבוצות העמים שיישבו את אזור הגבול של הקיסרות הסינית העתיקה ושכיום ידועים כמחוזות הדרומיים של סין. ה’מיאו ‘מורכבים מעשרות תתי קבוצות שבמרכזן קבוצות ה- Mong-ו- ,H-Mongאשר כל אחת מהן מאופיינת בבלבוש וסגנון שונה.
היום כולו יוקדש ל׳פסטיבל אחיות האורז׳. זהו אחד הפסטיבלים השנתיים הגדולים והתוססים של מיעוט המיאו. החג נועד לשידוכים ולכן לובשות בנות המיאו מגוון של בגדים צבעוניים בהתאם לכפר ממנו באו. זהוא פסטיבל צבעוני אליו מגיעים בני הכפרים בסביבה עם בגדיהם המסורתיים, עורכים טקסים, רוקדים, שרים ומנגנים. לינה בקאילי.
בשעות הבוקר נצא בנסיעה של כשלוש שעות לאזור העיירה ליבו, שם שוכנות שתי שמורות טבע יפייפיות המפורסמות במימייהן התכולים ובמסלולי ההליכה השופעים בנחלים וצמחייה צפופה. בדרך לליבו נעצור בכפר מקומי שמייצר נייר בשיטות מסורתיות. לאחר ההגעה לליבו נבקר בשמורת ׳דה צ׳יקונג׳ (צ׳יקונג הגדולה), והקטנה יותר מתוך צמד השמורות בהן נבקר. שמורה זו מפורסמת בעיקר בזכות מימייה התכולים, ׳מערת הרוח הרשעית׳ וגם ה׳גשר הטבעי׳, אשר נוצר באופן טבעי כתוצאה מתהליכים גיאולוגיים שהתרחשו באזור לפני כ 12- אלף שנים. לאחר הביקור בשמורה, העברה לבית המלון שלכם. לינה בליבו.
היום נמשיך לחקור את אזור השמורות והטבע שבו. נבקר בשמורה ׳ש׳יאו צ׳יקונג׳ (או: צ׳יקונג הקטנה) והגדולה מבין שתי השמורות. נעביר את היום בטיול והליכות נעימות בין הנופים והטבע המגוון, המפלים השוצפים, יערות עבותים, הרי קארסט הבוקעים מן הקרקע ונוף נהר הש׳יאנג שווי. משם נצא בנסיעה של כארבע שעות אל תחנת הרכבת של גויי יאנג בירת מחוז גוויז׳ואו ונעלה על הרכבת המהירה לקונמינג, בירתו של מחוז יונאן. לינה בקונמינג.
נצא בנסיעה של כשלוש וחצי שעות דרומה אל עבר טרסות האורז של יואן יאנג. הטרסות אשר שוכנות בסמוך לגבול יונאן – ויאטנם מכסות שטח של כ- 2,200 מטר רבוע. כ- 88% מבני המקום הם בני מיעוטים שונים עם ייצוג מרכזי לבני מיעוט ה'האני'. זהו אחד האזורים המרהיבים ביותר בסין, בעיקר בתחילת האביב, אז שדות האורז מוצפים ומספקים נוף אידיאלי לצילום. לאחר ההגעה נבקר באחד הכפרים באזור ונשקיף על הטרסות כשלקראת שקיעה נמצא נקודת תצפית אידיאלית. נעביר את הלילה בגסט האוס מקומי באחד הכפרים שבסביבה.
היום נשכים קום על מנת להספיק לראות את הזריחה על נוף הטרסות. נחזור למלון לארוחת בוקר ולאחר מכן נצא ליום מלא בין הכפרים והטרסות באזור (כשעתיים נסיעה בין כפר לכפר). נבקר בכפר של בני מיעוט ה'האני' אשר רבים מהם מתגוררים באזור זה. נמשיך לטיול רגלי בין הטרסות, שם נפגוש את המקומיים שמעבדים אותן ונתרשם מהנוף החקלאי ושיטות העבודה אשר נדמה שלא נשתנו כלל זה אלפי שנים. בערב נגיע לנקודת תצפית מרהיבה בכדי לצפות בשקיעה. לינה בגסט האוס באחד מן הכפרים היפים באזור.
בבוקר נצא בנסיעה של כשלוש וחצי שעות לעיירה ג‘יאנשווי, אשר שימשה בעבר כמרכז התרבותי של כל דרום מערב סין. העיירה מפורסמת במזג האוויר הנוח שלה, בכלי התה האיכותיים שלה, וגם באוכל – בעיקר בטופו המשובח המיוצר בעבודת יד. נתחיל בביקור בגשר הדרקון הכפול, סימן ההיכר של ג׳יאנשווי. לאחר מכן נצא לסיבוב בעיירה העתיקה של ג׳יאנשווי ונבקר באחוזת משפחת ז׳ו, אשר נבתנתה בשלהי המאה ה-19, ונותנת הצצה נדירה אל חיי האצולה הסינית של סוף התקופה הקיסרית. נסיים את היום בארוחת ערב מקומית ושיטוט ברחובותיה הנעימים של העיר העתיקה. לינה בג‘יאנשווי.
נתחיל את הבוקר בביקור במקדש קונפוציוס – הפילוסוף הסיני הידוע. השם ‘מקדש’ אולי איני מתאים למקום אשר שימש כאוניברסיטה למעמד הגבוה ובו התחנכו דורות על דורות של משכילים סיניים על מנת להתקבל לתפקידים רמים ולהתקדם בסולם הדרגות החברתי. נתהלך בפארק הירוק ונכיר את הפילוסוף החשוב ביותר בהסטוריה של סין ואת השפעתו על התרבות והחברה הסינית עד ימינו אנו. נמשיך למפעל לייצור טופו הייחודי ל ג׳יאנשווי ואשר נחשב למעדן בכל רחבי יונאן. משם נסע כשלוש שעות לקונמינג ונעלה על טיסה לג׳ינג הונג, העיר הגדולה של אזור ש׳ישואנג-באננה. חבל ארץ זה אשר במשולש הגבולות סין-לאוס-בורמה, הינו אחד המיוחדים והמרתקים בכל סין, המשלב אקלים סוב-טרופי, מטעי תה עתיקים ועשרות קבוצות מיעוטים שונות (דאי, בולאן, מיאו, ווה, ג׳ינגפו ועוד), אשר מאכלסות גם את המדינות השכנות. בערב נגיע לבירת האזור ג׳ינג הונג, שם נצטרף לחגיגות ראש השנה של מיעוט הדאי- ענף של העמים התאילנדים מלפני דורות רבים בדרום סין. את הימים הבאים נעביר סביב החגיגות והאירועים השונים באזור. לינה בג׳ינג הונג.
את היומיים הקרובים נעביר בחקירה של תרבויות המיעוטים והטבע של אזור מופלא זה, כאשר במרכז יהיו אירועי פסטיבל המים – ראש השנה של מיעוט הדאי. אלה הימים הצבעוניים והחשובים ביותר בלוח השנה של הדאי ובמהלכם מתקיימות תהלוכות, תחרויות סירות דרקון, טקסים שונים ולבסוף יוצאים ההמונים לרחובות ומתיזים על כולם מים, הנחשבים לאלמנט מטהר שמביא לשגשוג. בנוסף לחגיגות נטייל בפארקים ובמקדשים השונים באזור. נמשיך לגן הבוטני של מנגלון (הגן הבוטני – טרופי הגדול במדינה). בערב נאכל ארוחת ערב ממטעמי מיעוט ה-דאי. לינה בג'ינג הונג.
ש׳ישואנג באננה נחשב לאזור שממנו מגיע הקמיליה סיננטיס (צמח התה), ומכאן התפשט לסין ואחר כך לשאר העולם. בבוקר נעמיק אל אזורי הכפרים המסורתיים ונבקר במטעי תה עתיקים. לאחר מכן נצא לטיול רגלי של 3-4 שעות באזור הטרופי. נמשיך וניסע לשדה התעופה של ג׳ינג הונג ונעלה על טיסה לקונמינג. לינה בקונמינג.
קונמינג, בירת מחוז יונאן, מפורסמת במזג האויר הנוח ששורר בה כל ימות השנה ולכן גם מכונה "עיר האביב". על אף הזינוק הכלכלי המטאורי שעובר על סין בשנים האחרונות והפיתוח המהיר, נדמה שתושבי קונמינג עדיין לא נכנסו לקצב החיים הקדחני וחיים בקצב רגוע ונינוח. נתחיל את היום באגם הירוק, אחד מאזורי החמד של קונמינג, בו מבקרות ציפורים נודדות בהתאם לעונות השנה המתחלפות. נשוטט על הגשרים שמעל האגם ונצטרף למקומיים העוסקים בהתעמלות הבוקר, הריקודים ותרגולי הטאי צ‘י. נמשיך למקדש יואן-טונג המקומי, המשמש כמרכז הבודהיסטי של זרם המהיינה הסיני ביונאן ומשלב בו מוטיבים קונפוציאנים ודאואיסטים. בדרך נעבור גם באחת מהמרפאות הסיניות הותיקות בקונמינג ונלמד כיצד רוקחים תרופות סיניות מסורתיות. נמשיך ונצא בנסיעה אל "יער האבן" בו גושי אבן קרסטיים בוקעים בהמוניהם ויוצרים מבוך של סלעים בצורות שונות, הנישאים זה מעל זה כמו עצי ענק. אזור מרהיב זה נודע בייחודו בכל רחבי סין. לינה בקונמינג.
הבוקר נעלה על טיסה לצ׳נגדו, בירת סיצ'ואן. צ׳נגדו הינה אחת הערים המתפתחות בקצב המהיר ביותר בעולם, ועל אף הפיתוח והקדמה היא מצליחה לשמור על ייחודיות ורוגע ומציעה לצד מבנים ואדריכלות מודרנית גם שווקים הומי אדם ואתרים הסטוריים ותרבותיים רבים. צ׳נגדו ידועה בעיקר באופי הנעים והחם (לעיתים אף עצלן) של תושביה, אך יותר מכל באוכל הסצ׳ואני המתובל והחריף אשר הפך למטבח הפופולרי ביותר בסין בשנים האחרונות.
עם הגיענו לעיר נצא לסיור בפארק העם ונצטרף למקומיים, המתרגלים בפארק טאי צ׳י, רוקדים ועוסקים במגוון פעילויות ספורט. לאחר מכן נבקר באחד מבתי התה שבסמוך לפארק. אחר הצהריים נבקר ברחוב ג׳ינג לי העתיק ונסיים בארוחת ערב מסכמת לטיול לסין.
נהנה ממופע חילוף המסכות היחודי לסצ׳ואן, ונמשיך לשדה התעופה לקראת טיסת הלילה חזרה לארץ.
בשעות הבוקר ננחת בתל אביב.
תוספת ליחיד בחדר: 850 $
"הסינים הם היהודים של המזרח", אומר לי הפרופסור הסיני, עם טון מיתולוגי שלא משאיר ספק שאמת זו […]
חואה שאן – המקום בו מצוקים, קיסרים ופרחים נפגשים הדפיקות החזקות על הדלת מתערבבות בחלום, אבל לא […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חשבו על הטיול? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.