נצא בטיסת לילה דרך אדיס אבבה וננחת בשעות הצהריים בשדה התעופה קילימנג'רו שנמצא בארושה, העיר המרכזית בצפון טנזניה. נמשיך מיד לעבר שמורת טרנגירה (NP Tarangire), בה ניתן למצוא את ריכוז בעלי החיים הגדול ביותר בטנזניה מחוץ לשמורתהסרנגטי. השמורה נחשבת גם לבעלת אחד מריכוזי העופות הגדוליםבעולם, עם למעלה מ–400 סוגי עופות המקוננים בה. לינה באזור טרנגירה.
נקדיש את שעות הבוקר לספארי בשמורת טרנגירה – עדרי פילים, עצי באובב ונהר אחד שהינו עורק החיים של השמורה – מקנים לשמורת טרנגירה את ייחודה. בהמשך היום נמשיך צפונה אל שמורת אגם הסודה מניירה (Manyara NP), אחד מאגמי הבקע הסורי אפריקאי העובר בטנזניה. נתחיל בחלקה הדרומי של השמורה ונמשיך לטיול ספארי ברחבי השמורה המשופעת ביער צפוף, קופים מקפצים והיפופוטמים הרובצים סמוך לשפת האגם. בסיום היום נצא מחלקה הצפוני של השמורה ונמשיך ללינה באזור מניירה.
זהו לב הטיול לטנזניה. בבוקר נעלה אל רמות הנגורונגורו ונמשיך לכיוון הסרנגטי (Serengeti), "המישורים האינסופיים" בסוואהילית. בדרך נבקר במנייטה מסאית (כפר מסורתי של שבט מסאי) ומשם נמשיך לשמורת הסרנגטי הענקית, השמורה השנייה בגודלה בטנזניה. שטח השמורה כמעט כגודל מדינת ישראל וחיים בה ג'ירפות, פילים, אנטילופות וכל הטורפים למיניהם. בשטח השמורה מתקיימת נדידת בעלי החיים הטבעית האחרונה בעולם, כאשר עדרים שלמים של גנו וזברות נודדים בתוך השמורה. אחר הצהריים וכל היום הבא יוקדשו לסיורי ספארי בשמורה הייחודית הזו של טנזניה. ניסע במישורי העשב האינסופיים בהם חיים כל בעלי החיים המאפיינים את הסוואנה האפריקאית של טנזניה. לינה בשני הלילות בלב שמורת הסרנגטי.
את שעות הבו קר נקדיש לנסיעת ספארי אחרונה בשמורתהסרנגטי לפני שנשוב אל אזור מכתש הנגורונגורו. נמשיךבנסיעה דרך הסוואנות, נבקר בדיונה הנודדת – (Shiftingsands) תופעה מרתקת ובלתי רגילה של דיונה מאפר וולקניאשר אשר נעה כל שנה בכמה מטרים ונחשבת מקום קדוש לשבט המסאי. נמשיך לביקור בערוץ אולדובאי, בו התגלו ע"י הזוג מריולואיס ליקי, ממצאים רבים המעידים על מוצא האדם וההליכה בגו זקוף – ערש התפתחות האנושות. נמשיך לעבר מכתש הנגורונגורו ללינה בלוד ג' יפיפה על שפת המכתש ממנו נשקפים נופים עוצרי נשימה של האזור אותו נבקר מחר.
בתוך אזור שימור הנגורונגורו (Ngorongoro Conservation Area), נמצאת אחת הפנינות היפות והמוכרות ביותר באפריקה – מכתש הנגורונגורו (Ngorongoro Crater). זהו מכתש וולקני ענק, 600 מטרים עומקו ו-300 קמ"ר גודלו שהנו חלק מאתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו ומהווה את אחת האטרקציות היפות של צפון טנזניה ואפריקה כולה. המכתש (קלדרה) נוצר לפני כ-2-3 מיליון שנה עקב התמוטטות הר געש, ומהווה סביבת מגורים טבעית לחיות בר שונות – אריות, פילים, צ'יטות, זברות, גנו ועוד ועוד… בשעות הבוקר נרד בג'יפים אל קרקעית הלוע, לספארי עשיר ומפגש עם חיות הבר של אפריקה. לקראת סוף היום נעלה מהמכתש ונמשיך לכיוון אגם אייסי (Lake Eyasi) ללינה בלודג' בסמוך לאגם, לא רחוק מהשבטים אותם נבקש להכיר.
בשעות הבוקר המוקדמות נתלווה לבני שבט ההדזבה (Hadzabe), מאחרוני השבטים הנוודים של טנזניה. זהו שבט ציידים-לקטים, שחי בגבעות הסמוכות לאגם אייסי ומבחינה אנתרופולוגית משתייך לשבטי הבושמנים של טנזניה. נבקר במחנה של השבט בין עצי הבאובב ומשם נצא לחוויה מרתקת בה נתלווה אל הגברים לציד. מי שמתקשה בהליכה יכול לבחור להישאר במחנה שבט ההדזבה ולהתלוות לנשות השבט בפעילות הבוקר. לאחר מכן נמשיך לביקור שבט הדטוגה (Datoga), החי גם הוא באזור האגם. במקור היה זה שבט נוודים, אך כיום נוטים אנשיו לעסוק בחקלאות, רעיית בקר ועבודות מלאכה מרשימות אשר ניתן לראותן מעטרות את נשות השבט. בהמשך היום נעלה מאגם אייסי ללינה באזור קראטו.
נעזוב את אזור קראטו אשר למרגלות הנגרונגורו ונמשיך בנסיעה לארושה. נבקר בשוק ו\או בבית ספר מקומי, ולאחר ארוחת צהריים מסכמת לטיול, נמשיך אל שדה התעופה של טנזניה לטיסה חזרה דרך אדיס אבבה. הנחיתה בארץ לפנות בוקר יום 9.
תאריך יציאה | תאריך חזרה | מדריך | מחיר לאדם בחדר לשניים | הנחת רישום מוקדם | הערות | הרשמה | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
טיול | מיסי נמל | מחיר כולל | ||||||
12/12/2025 | 20/12/2025 | ד"ר עדין שווימר | $5,252 | $438 | $5,690 |
$180 הנחה לנרשמים עד 25/08/2025 $50 הנחה לנרשמים עד 01/10/2025 |
לחץ להרשמה | |
13/12/2025 | 21/12/2025 | ד"ר גיא שיאון | $5,252 | $438 | $5,690 |
$180 הנחה לנרשמים עד 25/08/2025 $50 הנחה לנרשמים עד 01/10/2025 |
לחץ להרשמה |
תוספת יחיד בחדר: 450$
הנחות ילדים ונוער:
הנחה לילד מתחת לגיל 12 כשלישי בחדר עם שני מבוגרים: $880
הנחה לילד (לשני הילדים) מתחת לגיל 12 כשלישי בחדר עם מבוגר וילד מתחת לגיל 12: $600
הנחה לילד מתחת לגיל 12 עם מבוגר אחד: $380
הנחה לנוער (גילאי 12-16) כשלישי בחדר עם שני מבוגרים: $480
הנחה לנוער (לשני הנערים, גילאי 12-16) כשלישי בחדר עם מבוגר וילד מתחת לגיל 12: $420
הנחה לנוער (גילאי 12-16) יחד עם מבוגר אחד בחדר: $250
לשונות של אש נשלחו אל תוך יריעות הברזנט העצומות והכדור עצום הממדים התנפח ומילא את חלל האוויר. […]
בשנים האחרונות עולה קרנה של טנזניה כמדינה המפתחת תיירות איכותית ומיוחדת. הסיבות לכך הן רבות: בעיות בשכנה […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חשבו על הטיול? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.