הטיול לטיבט ונפאל מתחיל בטיסה מת"א דרך יעד ביניים אל בייג'ינג. הגעה בשעות הצהריים של יום המחרת. נצא לסיור בשכונות החוטונגים הישנים של בייג'ינג, הממחישות את צורת המגורים המסורתית שהיתה בבייג'ינג. בערב נצא למדרחוב וונגפוג'ינג ונהנה מאווירה אורבאנית מהפנטת של הבירה הסינית. לינה בבייג'ינג.
לאחר ארוחת בוקר ניסע אל שדה התעופה ונטוס אל להאסה (Lhasa) המסתורית, בירת טיבט. נגיע ללהאסה בשעות אחר הצהריים. ניסע לבית מלון ולאחר מנוחה קלה נצא לארוחת ערב וסיור היכרות ראשוני. לינה בלהאסה.
הבוקר ניסע מהעיר לדרום מזרח, אל מנזר גנדן (Ganden), שנוסד על ידי טסונג קא פה (Tsong Ka pa), הנחשב גם למייסד מסדר הגלוקפה (Geluk pa), "הכובעים הצהובים". המנזר נבנה במיקום מרהיב, גבוה מעל העמק, ומאפשר תצפיות מרשימות על האזור. במנזר נמצא בית דפוס המשמר את שיטת הדפוס הסינית הקדומה. חזרה ללינה בלהאסה.
נכיר את להאסה, הנמצאת בגובה 3,660 מ' מעל פני הים. את היומיים הבאים נקדיש להיכרות עם בירת טיבט, שהייתה 'עיר אסורה' עד לעת המודרנית. תחת השלטון הסיני העיר עוברת תהליך של מודרניזציה והיא הולכת וגדלה ונחצית על ידי רשת של רחובות רחבים.
נבקר במנזר דרפונג (Drepung), אחד מהמנזרים הגדולים הנמצא מערבית לעיר, במנזר סרה (Sera), שנפגע במהפכת התרבות וכיום הולך ונבנה מחדש, בקודש הקודשים של העיר – מקדש הג'וקאנג (Jokhang), המוכר גם כמקדש הקדום ביותר בטיבט ובו פסל בודהא מוזהב, ובבארקור (Barkhor), מתחם הרחובות המקיפים את המקדש וגדושים בעולי רגל ובשפע דוכנים לממכר תשמישי קדושה. נבקר גם בנורבליגנקה (Nurblingka), מעון הקיץ של הדלאי לאמה, ובמעונו המוכר יותר – הפוטאלה (Potala), שהוכר לאחרונה גם כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. את טיולנו ביומיים אלה ילוו הפעילויות המרהיבות והאווירה הקדושה של פסטיבל השוטון: מיצגי ענק של בודהה, מופעי אופרה טיבטים ומרוצי יאקים- אירועים שישאירו זיכרונות בלתי נשכחים!
נצא בנסיעה צפונה למרגלות רכס הרים מושלג ופנינו אל מרומי מעבר הרים גבוה (Largaen La, גובה 5180 מ') ומשם אל עבר כרי העשב המקיפים את אגם נאם-טסו (Nam Tso) המלוח, אחד האגמים הגדולים במרכז טיבט, שגונו טורקיז והעננים משתקפים בו. נבקר בטאשי דור (Tashi Dor), חצי אי מצוקי עם תצורות קארסטיות, מנזר קטן, ושפע עופות שמקננים במצוקים, ביניהם עופות דורסים רבים. נצא למסלולי הליכה במקום, בדרכים מקודשות שלאורכן אבני תפילה, הקרויות "חומות מאני". לקראת ערב נסיעה חזרה אל להאסה.
הבוקר נצא בנסיעה דרומה מלהאסה לאורך גדות נהר יאמדרוקטסו (Yamdroktso). נחצה את הנהר במעבורת ונמשיךבנסיעה לאורך גדתו הנגדית, אל כפר ומנזר סאמיה (Samye), המנזר הראשון בטיבט (מאה 8). המנזר בנוי במתכונת דיאגרמה קוסמית, הקרויה מנדאלה. לפי המסורת – בסאמיה נערך ויכוח תיאולוגי חשוב בין שני מורי דת בודהיסטים – האחד סיני והאחר הודי. לתוצאות הויכוח היו השלכות מרחיקות לכת על עתידה של טיבט. לינה בטסטאנג (Tsetang).
נצא מטסטאנג מערבה, נפליג במעבורת ונמשיך אל העיירה גיאנטסה (Gyantse). ניסע דרך מעבר הרים גבוה אל ימדורק, ונצפה באגמי טורקיז (Yamdrok Tso) ובקרחון נוג'ין קאנסאנג (Nojin Kangsang), הידוע גם בשם "קרחון אצילי של הגאון". לינה בגיאנטסה.
הבוקר נבקר במנזר פלקור (Palkhor) ובסטופת קומבום (Kumbum) המפורסמת שנבנתה במאה ה-15 ומכילה אלפי פרסקאות מקוריות. ניסע אל שיגאטסה (Shigatse), אחת מנקודות היישוב הגדולות ביותר בטיבט, ונבקר בקומפלקס העצום של מנזר טאשי לומפו (Tashilumpo), מקום מושבו המסורתי של הפנצ'ן לאמה (Panchen Lama). באחד מהיכלי המנזר שוכן פסל בודהא מאיטריה (Maytrea, הבודהא של העתיד) מצופה זהב שגובהו 27 מטרים. לינה בשיגאטסה.
ניסע על "דרך הידידות" שבין נפאל וסין, היוצאת מלהאסה אל קטמנדו וממנה נפנה דרומה אל מנזר סאקיה (Sakya). במנזר החשוב שבכפר זה, השייך לפלג הסאקיה, ישב בעבר "הסאקיה פנדיט" ששלט על טיבט כולה. עם עליית פלג הגלוק-פה ובכורתו של הדלאי לאמה נשכח המקום מלב. המשך נסיעה לכפר שגאר. לינה בשגאר.
נמשיך בדרך הידידות אל מחנה הבסיס של ההר הגבוה בעולם, הר האוורסט (Everest Base Camp), דרך איזורי סחף ודיונות חול – מרחבי שממה עצומים. נעבור במעבר ההרים הגבוה ביותר במהלך טיולנו לטיבט ונפאל, מעבר גיאטמסו-לה, בגובה 5220 מ'. בסמוך למחנה הבסיס נמצא מנזר רונגבוק (Rungbuk), המנזר הגבוה בעולם, ממנו נשקף נוף מרהיב של הרכס המרכזי של ההימלאיה, הכולל את הפסגות הגבוהות בעולם: מקאלו, שישאפנגמה, וכמובן האוורסט. לינה בטינגרי.
נשוב על עקבותינו ונפנה לעבר המשך דרך הידידות. נעבור בעיירה טינגרי הישנה, עיירה קטנה על דרך הידידות, ומשם ניסע אל זאנגמו (Zangmu), הנמצאת בסמוך לגבול הנפאלי. במהלך הנסיעה נחצה את קו פרשת המים של ההימלאיה, נפרד מהרמה הטיבטית וניסע לאורך קניון מצוקי מרשים. הנוף ישתנה בקיצוניות לנופים ירוקים של צמחייה מקומית. הודות לגשמים שיורדים בצד זה של הרכס, הנסיעה תמשך לאורך נהרות שוצפים שמימיהם חומים-אדומים מסחף אדמה. נטבול בשפעת ירק מכל עבר. הדרך תחצה אזורים כפריים וחלקות חקלאיות מעובדות. נעבור את מנהלות מעבר הגבול בין סין לנפאל ונחצה בגשר הידידות העובר מעל הנהר בוטאקושי אל נפאל. נמשיך במורד הנהר וניסע בחיק ההרים המוריקים בצד הנפאלי אל דוליקל (Dulikhel). סיור היכרות עם העיירה. לינה בדוליקל.
בבוקר נשלים את הביקור בדוליקל ונמשיך לבהקטפור, "עיר האדוקים". העיר נוספה לרשימה של אתרי מורשת עולמית של אונסק"ו ב-1979. נסייר במקום, נלמד על ההיסטוריה ארוכת השנים של המקום, וניהנה ממבני דת יפיפיים, מכיכרות ציוריות ומקישוטי עץ אומנותיים. בשעות אחר הצהריים נגיע אל קטמנדו, בירת נפאל ונצא לסיור בעיר. לינה בקטמנדו.
נעפיל לתצפית על העיר ממרומי הסטופה המוזהבת בסוויאמבהונאת (Swayambhonath), המוכרת גם בכינויה "מקדש הקופים", נכיר את המרכז העתיק של קטמנדו – אזור כיכר דורבאר (Durbar), ארמון המלך העתיק, מקדשי העיר, ארמון הקומארי והרובע התיירותי טאמל (Thamel). נבקר גם בבודהנאת (Bodhanath), הרובע הטיבטי של קטמנדו. בשעות הערב נצא לארוחת ערב חגיגית מלווה בהופעת פולקלור נפאלי.
נסיים את הפעילות בקטמנדו ובשעות הצהריים נטוס אל דלהי, ומשם נמשיך בטיסה חזרה דרך יעד ביניים ארצה. נחיתה בארץ ביום ה-17.
היה לי המזל להתחיל את הטיול בסרי לנקה ביום ממוזל ביותר, יום הולדתו של הנשיא מהינדה ראג'הפקשה. […]
השכמנו עם שחר למראה זריחה אפריקאית, הרקיע צבוע בגווני אדום כתום עזים אשר הולכים ומתפזרים ככל שחולף […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חשבו על הטיול? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.