בשעות הצהריים נצא בטיסה דרך יעד ביניים ללהאסה בירת טיבט, בה ננחת בשעות אחר הצהריים של יום מספר 2. עם ההגעה ללהאסה ניסע אל מלוננו למנוחה והתאקלמות לגובה (3,700 מטר). נערוך הליכה רגלית קצרה באזור מלוננו להיכרות ראשונית עם להאסה. לינה להאסה.
את היומיים הבאים נקדיש להיכרות עם בירת טיבט, שהייתה "עיר אסורה" עד לעת המודרנית. תחת השלטון הסיני העיר עוברת תהליך מהיר של מודרניזציה והיא הולכת וגדלה. בימים שלפני הפסטיבל העיר רוחשת צליינים רבים המגיעים מכל רחבי טיבט. נבקר במנזרים שבעבר היו הגדולים בעולם, בקודש הקודשים של טיבט – מקדש ג'וקאנג (Jokhang), המוכר גם כמקדש הקדום ביותר בטיבט ובו פסל בודהא מוזהב ובבארקור (Barkhor), מתחם הרחובות המקיפים את המקדש הגדוש בעולי רגל ובשפע דוכנים לממכר תשמישי קדושה. נבקר גם בנורבליגנקה (Nurblingka), מעון הקיץ של הדלאי לאמה, ובמעונו המוכר יותר – הפוטאלה (Potala), שהוכר לאחרונה גם כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. בין לבין נסייר גם בשווקים המקומיים. לינה בלהאסה.
הבוקר נצא מלהאסה מערבה, ניסע לאורכו של אגם יאמדרוק המוכר בגווני הטורקיז העזים שלו, נחצה את מעבר קארו ונגיע אל ג'יאנצה, העיר הרביעית בגודלה בטיבט, שבה השפעות הסיניות מועטות יחסית. העיר יושבת בצומת דרכים חשוב בין להאסה לשיגאצה, אשר שימשה במשך שנים כאחת מנתיביה היבשתיים של "דרך המשי" וקישרה את טיבט לממלכות סיקים ובהוטאן. נבקר בסטופת קומבום (Kumbum) המפורסמת שנבנתה במאה ה-15 ומכילה אלפי פסלים ופרסקאות מקוריים ובמנזר פלקור (Palkhor). מג'יאנצה נמשיך בנסיעה אל שיגאטסה (Shigatse), אחת מנקודות היישוב הגדולות ביותר בטיבט.לינה בשיגאצה.
נתחיל את היום בביקור בקומפלקס העצום של מנזר טאשי לומפו (Tashilumpo), מקום מושבו המסורתי של פנצ'ן לאמה (Panchen Lama). באחד מהיכלי המנזר שוכן פסל בודהא מאיטריאה (Mytriya, הבודהא של העתיד) מצופה זהב שגובהו 27 מטרים. נמשיך בנסיעה מערבה אל לאזה, עיירת דרכים קטנה וממנה אל סאגה, "הארץ השמחה", הממוקמת על גדות נהר הטסאנגפו. בהדרגה ייעשו הדרכים הרריות יותר והשמיים יצבעו בגווני כחול אין סופיים. לינה בסאגה.
היום נמשיך במסענו מערבה. נחצה נהרות ומעברי הרים גבוהים. לאורך כל הדרך, מדרום, יישקף נוף פנורמי מרהיב של פסגות ההימאליה. לעת ערב נגיע לאגם מאנאסארובר (Manasarovar), ממנו נתחיל את המסע הרגלי סביב קאילאש. לינה על גדות האגם.
נתחיל את המסע הרגלי סביב האגם, אל עבר הר הקאילאש המקודש לבודהיזם. על פי המסורת הבודהיסטית ההליכה סביב האגם נעשית עם כיוון השעון, לאורך קו המים וממשיכה באזור סלעי שופע מערות, שעם השנים הפכו למעון קבע עבור נזירים. נמשיך אל עבר מנזר צ'ין. נמשיך ללכת לאורך גדת נהר הגיומה, עד להור. לינה בבית הארחה לצד האגם. 30 ק"מ, 6-8 שעות הליכה.
נצא מהור בכיוון דרום מערב, נחצה את נהר סמוי, נלך דרומית לביצות המקיפות את האגם ונגיע אל חוף אבנים מלוטשות המקודשות לבודהיזם ולהינדואיזם. מסלולנו ימשיך בין קו המים למצוקים עד לעמק שבו ייגלה לעיננו מנזר סראלונג. ייתכן ונזכה לראות את העגורים שחורי הצוואר, הייחודיים לטיבט. לינה במחנה אוהלים/ בתי הארחה. 13 ק"מ, 3-5 שעות הליכה.
נצא ממנזר סראלונג למנזר טרוגו, נחצה את גשר צנגפו, נמשיך במעלה העמק ונתפנק בביקור במעיינות חמים. נמשיך אל דרום האגם, לחורבות מנזר יראנגו, הממוקם במישור רחב ממנו ניתן לצפות בפסגת גורלה מנדטה (Gurla Mandata) בגובה 7728 מ'. נמשיך אל מנזר טרוגו, ממנו נגלה לעיננו נופו המרהיב של ההר הקדוש והאגם שלמרגלותיו – הקאילאש. לינה במחנה אוהלים/חדרי הארחה. 27 ק"מ, 6-8 שעות הליכה.
יום זה הינו שיא המסע. פסטיבל סאגה-דווה הינו פסטיבל המציין את יום הולדתו, מותו והגעתו להארה של בודהה. זהו אחד הפסטיבלים החשובים ביותר בבודהיזם הטיבטי, שבו מגיעים אלפי מאמינים מרחבי טיבט ונפאל לטרבוצ'ה. שיא הפסטיבל – החלפת התורן אשר נמצא במסלול ה"קורה" – השביל ההיקפי של ההר הקדוש. ניקח חלק בחגיגות, נצפה בטקסים המרהיבים ואולי אף נזכה לצרף את דגלי התפילה שלנו. בערב נשוב אל דארצ'ן ללינה.
נצא ברגל לגומפת דירא-פוק, בדרכנו נעבור את עמק יא-צ'ו. נגיע אל טארפאצ'אן, המשופעת כרי דשא ודגלים צבעוניים שהותירו צליינים. נגיע אל נקודת תצפית מרהיבה על פסגת הקאילאש לצד מפלים גבוהים במיוחד. אחר הצהריים נגיע לגומפה. לינה במחנה אוהלים/בתי הארחה. 16 ק"מ, 6-7 שעות הליכה.
נצא בהליכה אל זוטולפוק. בדרכנו נעבור במעבר ההרים דולמאלה (5,400 מטר), נחצה את גלעד האבנים אשר נבנה על ידי המאמינים במשך שנים רבות. בהגעה לדולמאלה נזכה לראות את דגלי התפילה של המאמינים אשר הגיעו לפסגה זו. מכאן נתחיל לרדת דרך האגם הקדוש גאורי קונדה, שבו ממלאים המאמינים כלים במים קדושים על מנת להביא למשפחותיהם. נמשיך אל זוטולפוק (4,700 מטר). לינה במחנה אוהלים/ בית הארחה. 22 ק"מ, כ- 7 שעות הליכה.
נפתח את היום בביקור בזוטולפוק, במערת הנס הנמצאת מאחורי המנזר, שם נראה את טביעת ידו של מילארפה, הנחשב לגדול משוררי טיבט. מכאן הדרך ממשיכה לאורך הגדה המערבית של הנהר בעמק רגוע, עד לדראצ'ן.
לינה במחנה אוהלים/בית הארחה. 11 ק"מ, כשעתיים הליכה.
הבוקר ניסע אל טיטאפורי, אחד המקומות הקדושים ביותר במערב טיבט, בה נמצאות מערות אשר בהן, על פי האמונה, קיימות סגולות רפואה מיוחדות. נמשיך אל צאפאראנג, מרכז ממלכת גוגה העתיקה. נבקר בקבוצת המקדשים שבעיר ובארמון הקיץ העתיק של המלכים. נמשיך אל זאראנג, שבה עיקר החורבות מהממלכה העתיקה. נבקר במנזר טולינג, שהיה אחד ממרכזי הדת החשובים של הממלכה. לינה בזנדה.
בחמשת הימים הקרובים נחצה את מרחביה העצומים של רמת טיבט. את דרכנו חזרה ללהאסה נעשה בדרכים לא מתוירות. נחצה את נהר האינדוס, שמקורו בהר קאילאש, נעבור דרך כפרים ועיירות אשר משמרים את התרבות הטיבטית. נחלוף על פני אגמים מהגבוהים בעולם (אגם נאם-צו 4,718 מטר) שחלקם מקודשים מאד לטיבטים. נזכה לראות מגוון רחב של בעלי כנף, יאקים וחיות נוספות. בסופו של יום 21 נגיע בחזרה ללהאסה ונהנה מארוחת ערב לסיום הטיול.
ניפרד מטיבט ונצא בטיסה, דרך יעד ביניים בחזרה לארץ. הגעה לארץ ביום ה- 23.
קובכה מאלי הוא שמו של פסל האל המקומי בכפר גוואמאס, השוכן ליד אגם "המים השחורים" שבפפואה ניו […]
על הקשר המיוחד בין ציידי ההדזבה לאוביל הדבש (Greater Honeyguide; Indicator indicator) מכביש האספלט, המתפתל בין […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חושבים על הטיולים שלנו? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.